NOS VoetbalAangepast

Van de Looi: als je zoon debuteert, dan is dat prachtig

Van de Looi: als je zoon debuteert, dan is dat prachtig

Willem II tegen FC Groningen (1-1) stond toch vooral in het teken van de confrontatie tussen zoon Tom en vader Erwin van de Looi.

De 18-jarige Tom maakte zijn debuut bij de Groningers en dat gaf het treffen een speciaal tintje. "Het was feestelijk, maar ook weer niet helemaal. Het doel om drie punten te halen, dat is niet gelukt. Ik denk dat wij wel beter kunnen."

De middenvelder heeft een bewogen week achter de rug en kreeg veel reacties toen bekend werd dat hij ging spelen tegen de ploeg van zijn vader.

Vader Erwin kust zoon Tom voor aanvang van Willem II - FC Groningen

"Het leefde ontzettend binnen de familie. Ik kreeg veel appjes van vrienden. Heel speciaal. Voor de familie is de 1-1 een ideaal scenario. Dan krijgen we ook geen ruzie thuis."

Vader Erwin genoot van het optreden van Tom. "Na vijf minuten had ik al in de gaten dat hij speelde zoals ik hem ken. Hij was ontspannen en heeft het prima gedaan."

"Ik ben heel trots en dit is een van de meest speciale wedstrijden die ik heb gecoacht. Voetbaltrainer is mijn beroep, maar ik ben altijd vader. Als je eigen zoon debuteert, dan is dat prachtig", aldus Van de Looi.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl