NOS VoetbalAangepast

'Ajacied' Charisteas: ik had nooit naar Feyenoord moeten gaan

Charisteas: had nooit naar Feyenoord moeten gaan

Bij het affiche Ajax-Feyenoord zullen niet veel mensen meteen aan de naam Angelos Charisteas denken. Toch heeft de Griek een voorname rol gespeeld in de Klassieker, zowel voor Ajax als voor Feyenoord.

Charisteas scoorde zelfs voor beide clubs. Slechts zes andere spelers (Johan Cruijff, Ronald Koeman, Ruud Geels, Keje Molenaar, Henk Groot en Rob Witschge) gingen hem voor in de roemrijke historie van de Klassieker.

Meer Ajax-fan

Wat hij tegenwoordig doet? Hij is sinds twee dagen eigenaar van een zogenaamd koffierestaurant. In Amsterdam. Want aan de hoofdstad heeft hij zijn hart verpand; dat kan hij nu wel bekennen. "Dit is een internationale stad. En ik voel me meer Ajax-fan."

2005: Angelos Charisteas met Ronald Koeman bij Ajax

Nu kan Charisteas, die naar Ajax kwam vlak na de EK-finale van 2004 waarin hij Griekenland verrassend naar de titel kopte, ook wel toegeven dat hij nooit de overstap had moeten maken naar Rotterdam. "Het was een fout om naar Feyenoord te gaan. Ik voelde me er vanaf de eerste dag niet op mijn gemak."

Bodyguards

Het hielp ook niet mee dat hij vlak voor het einde van de transferdeadline in augustus 2006 nog switchte naar Rotterdam. Bij zijn nieuwe club zagen ze niet graag een Ajacied komen. "Ik voelde me er een vreemdeling, moest met bodyguards naar de eerste training toe."

Charisteas kreeg wel een gevoel bij de Stadionclub naarmate hij er meer wedstrijden speelde, maar de supporters sloten hem nooit in hun harten. Na één seizoen verliet hij De Kuip alweer, en ook de eredivisie.

2006: Angelos Charisteas op Spangen in het shirt van Feyenoord

Na Feyenoord kwam hij nog uit in de Bundesliga (1.FC Nürnberg, Schalke 04) en speelde hij onder meer in Frankrijk voor Arles. In 2013 sloot hij zijn loopbaan af in Saudi-Arabië.

Trots

Hij vocht in zijn loopbaan lang tegen de hoge verwachtingen die men had van de doelpuntenmaker in een EK-finale. "Ik had niet het niveau van Zlatan Ibrahimovic of Marco van Basten. Maar ik ben trots op wat ik bereikt heb, als jongen uit een klein Grieks dorp."

Charisteas in de eredivisie

2004/2005Ajax134
2005/2006Ajax178
2006/2007Ajax10
2006/2007Feyenoord289

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl