Klaas-Jan Huntelaar
NOS VoetbalAangepast

Huntelaar heeft zin in Klassieker: soms krijg je een tik, soms deel je iets uit

"Dit zijn de wedstrijden waarvoor je voetballer bent", zegt Klaas-Jan Huntelaar over het aanstaande duel met Feyenoord. En de Ajacied kan het weten. Behalve de nodige Klassieker-ervaring heeft de spits immers ook behoorlijk wat vergelijkingsmateriaal verzameld in Italië, Spanje en Duitsland.

Het is bovendien de ervaring die van pas komt tijdens zulke wedstrijden. Dat bleek wel tijdens de eerste ontmoeting tussen Ajax en Feyenoord dit seizoen.

Huntelaar, 34 jaar inmiddels, speelde niet eens zijn beste wedstrijd sinds zijn terugkeer bij Ajax. Verre van, maar hij had wel een aanzienlijke bijdrage in de zege in De Kuip (1-4).

Klaas-Jan Huntelaar scoorde tijdens de laatste Klassieker in De Kuip

Huntelaar opende die oktobermiddag kort na rust de score en maakte daarmee zijn negende doelpunt in zijn achtste Klassieker.

Bovendien ontregelde hij zijn tegenstanders behoorlijk door in de duels steeds de grens op te zoeken. "Dat hoort erbij. Soms krijg je een tikje en soms deel je er eentje uit", zegt Huntelaar nu.

Huntelaar: eredivisie niet zoveel minder dan Bundesliga

Het verraadt de sluwheid van een gelouterde prof die zijn doelpunten in het verleden maakte voor Real Madrid, AC Milan en Schalke 04. Maar Huntelaar merkt dat hij niet de enige is die een sprankje Bundesliga naar de eredivisie heeft gebracht.

Geen Mickey Mouse-competitie

"Ik moet zeggen dat je in Nederland ook steeds vaker ziet dat er op resultaat gespeeld wordt. Net als in Duitsland wordt er hier door steeds meer teams op de omschakeling gespeeld."

Huntelaar bestrijdt dan ook dat de eredivisie een Mickey Mouse-competitie is. "Het is hier zeker niet zo slecht als mensen weleens denken. Natuurlijk is de eredivisie geen Bundesliga, maar het is nou ook weer niet zoveel minder."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl