Daryl Impey kan zijn geluk niet op als de verrassende eindwinnaar van de Tour Down Under
NOS WielrennenAangepast

Eindzege Impey in Tour Down Under, Greipel wint slotrit

Daryl Impey heeft de Tour Down Under op zijn naam gebracht. De Zuid-Afrikaan zag zijn leidende positie in de zesde en laatste etappe niet meer in gevaar komen.

De rit met start en finish in Adelaide over 90 kilometer leverde een zege op voor André Greipel. De Duitser, die ook al de eerste etappe won en in totaal al zijn achttiende dagzege in de rittenkoers boekte, bleef in de sprint Caleb Ewan net voor.

Impey viert verrassende eindzege in Tour Down Under

Voor de 33-jarige Impey, die in 2013 twee dagen de gele trui droeg in de Tour de France, is de eindzege in de Australische WorldTour-wedstrijd de grootste in zijn loopbaan. De Zuid-Afrikaan, die vooral te boek staat als sprinter, eindigde twee keer als tweede in de sprint en hield zaterdag knap stand in de koninginnenrit.

Ook daarin eindigde hij als tweede, slechts acht seconden achter winnaar Richie Porte. Impey en Porte kwamen daardoor exact gelijk in tijd, maar de Zuid-Afrikaan kreeg de leiderstrui vanwege zijn eindklasseringen.

Voor Impey is het de derde eindzege in een rittenkoers. In 2009 won hij de Ronde van Turkije en vijf jaar later de Ronde van Alberta, beide op lager niveau dan de WorldTour.

Slagter derde, Gesink tiende

Impey is bovendien de eerste niet-Australische winnaar sinds Tom-Jelte Slagter in 2013. Onze landgenoot eindigde dit jaar als derde.

Robert Gesink, die in Australië zijn rentree maakte na zijn val in de Tour de France waarbij hij een rugwervel brak, eindigde als tiende. Omdat hij zich in de slotrit niet bemoeide met de strijd om bonificatieseconden in de tussensprints, zakte hij nog twee plaatsen in het algemeen klassement.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl