Rafael Nadal
NOS SportAangepast

Nadal knokt zich langs Schwartzman en treft Cilic

Rafael Nadal is doorgedrongen tot de kwartfinales van de Australian Open. De nummer een van de wereld moest wel hard werken voor zijn 6-3, 6-7 (4), 6-3, 6-3 zege op Diego Schwartzman.

Nadal, die het toernooi een keer won, had dit jaar in Melbourne nog geen set verloren en ook zijn drie voorgaande ontmoetingen met de Argentijn verliepen zeer vlotjes.

Dit keer bood de nummer 26 van de wereld meer tegenstand.

In set twee maakte Schwartzman tot twee keer toe een break goed en liet hij in de tiebreak geweldig tennis zien.

Ook in het vervolg stribbelde de Argentijn nog flink tegen, maar na bijna vier uur had Nadal de overwinning toch binnen.

Marin Cilic

Marin Cilic is in de kwartfinales tegenstander van Nadal. De Kroaat rekende met 6-7 (2), 6-3, 7-6 (0), 7-6 (3) af met de Spanjaard Pablo Carreño.

In een hoogstaande partij kon Cilic een 5-3 voorsprong in de eerste set niet verzilveren. Datzelfde overkwam Carreño in de derde set. Uiteindelijk maakten de krachtige slagen van de nummer zes van de wereld (die tot 73 winners kwam) het verschil.

Cilic boekte zijn 100ste overwinning op een grandslamtoernooi boekte en staat voor de elfde keer in de kwartfinales. Daarmee komt hij op gelijke hoogte met Goran Ivanisevic.

Beiden veroverden één titel: Cilic zegevierde op de US Open in 2014, zijn illustere landgenoot won Wimbledon in 2001.

Primeur Edmund

De Brit Kyle Edmund zorgde voor een primeur door voor het eerst in zijn loopbaan een kwartfinale van een grand slam te bereiken. Hij klopte Andreas Seppi in vier sets: 6-7 (4), 7-5, 6-2 en 6-3.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl