Caroline Wozniacki
NOS SportAangepast

Wozniacki rekent snel af met Rybáriková

Caroline Wozniacki heeft zich zonder al te veel moeite geplaatst voor de kwartfinales van de Australian Open. De Deense, als tweede ingeschaald, was met 6-3, 6-0 veel te sterk voor Magdaléna Rybáriková.

De Slowaakse speelde vier games lang uitstekend tennis en pakte daarin zelfs een break. Na die games stond het echter slechts 2-2. En waar Wozniacki vrijwel foutloos bleef spelen, kon Rybáriková dat niet. Toen de Slowaakse ook nog last kreeg van haar schouder, was de spanning snel weg.

Voormalig nummer één Wozniacki (die nog nooit een grandslamtoernooi won) was na een uur klaar en schaarde zich na zes jaar weer eens onder de laatste acht in Melbourne. Daarin treft ze Carla Suárez.

Carla Suárez

Suárez bereikte voor de derde keer de kwartfinales van de Australian Open. De 29-jarige Spaanse kwam tegen Annett Kontaveit terug van een flinke achterstand en won met 4-6, 6-4, 8-6.

De Letse (WTA-33) had een ronde eerder knap gewonnen van de aanvallend ingestelde Jelena Ostapenko. Tegen verdedigster Suárez (WTA-39, maar in 2016 nog zesde) moest ze juist zelf de aanval zoeken.

Dat ging de 22-jarige Kontaveit lange tijd prima af. Bij een 4-1 voorsprong in de tweede set (twee breaks) gingen de zenuwen echter parten spelen. De onverstoorbare Suárez pakte vijf games op rij, werkte in de derde set een break achterstand weg en benutte haar derde matchpoint.

Sprookje Mertens duurt voort

Elise Mertens kent een droomweek. De Belgische, die op een grandslamtoernooi nooit verder kwam dan de derde ronde, bereikte met een 7-6 (5), 7-5 zege op Petra Martic ook de kwartfinales.

De als vierde geplaatste Jelena Svitolina bleek in de avondpartij veel te sterk voor Denisa Allertová: 6-3, 6-0.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl