NOS NieuwsAangepast

Nederlanders van 82 en 78 gewond bij hotelbrand Praag

Doden en gewonden bij hotelbrand Praag

Bij een brand in een hotel in het centrum van de Tsjechische hoofdstad Praag waar gisteren vier mensen omkwamen, zijn zeker twee Nederlanders gewond geraakt. Het gaat om een man van 82 en een vrouw van 78, bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken tegen de NOS.

Het echtpaar ligt in het ziekenhuis. Het is niet bekend hoe de twee eraan toe zijn. Volgens de Tsjechische politie is er nog een derde Nederlander gewond geraakt, maar dat kan Buitenlandse Zaken niet bevestigen.

Twee hotelgasten kwamen om in het hotel, de andere slachtoffers bezweken in het ziekenhuis aan hun verwondingen. Onder de doden zijn een 21-jarige Duitser en een 20-jarige Zuid-Koreaanse.

Een van de hotelgasten staat buiten te wachten in het centrum van Praag na de brand

De brand brak uit in het Eurostars David Hotel. Het gebouw uit 1884 staat in de oude binnenstad in de buurt van de Moldau. De brandweer rukte massaal uit en zette ladderwagens in. Tientallen hotelgasten ademden rook in en werden ter plekke behandeld.

De oorzaak van de brand is niet bekend. Wel is duidelijk dat er vuur is ontstaan in de airconditioning. Daardoor heeft de rook zich snel door het gebouw verspreid.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl