NOS VoetbalAangepast

Laatste training Ajax op 'uitverkochte' Toekomst

Gezang en vuurwerk voor Ajax bij laatste training

Het trainingscentrum van Ajax was zaterdagochtend volledig 'uitverkocht' tijdens de laatste training van het eerste elftal voor de Klassieker tegen Feyenoord zondagmiddag.

De Amsterdamse supporters steunden hun ploeg onder meer met uitbundig vuurwerk.

De selectie van Ajax kent geen verrassingen. Vrijdag werd al duidelijk dat de Oostenrijkse verdediger Maximilian Wöber op tijd fit is na zijn glijpartij van vorige week in de oefenwedstrijd tegen MSV Duisburg. Trainer Erik ten Hag mist alleen de langdurig geblesseerden Benjamin van Leer, Nick Viergever, Vaclav Cerny, Kasper Dolberg en Daley Sinkgraven.

Erik ten Hag (r) en assistenten Alfred Scheuder en Aron Winter

Geen verrassingen

Tijdens de eerste oefenwedstrijd onder leiding van Ten Hag, vorige week tegen het Deense Lyngby BK, kende de basisopstelling nauwelijks veranderingen ten opzichte van de laatste wedstrijden onder leiding van de in december ontslagen Marcel Keizer.

Nicolás Tagliafico startte als linkerverdediger. De Argentijnse nieuweling kreeg in de defensie ondersteuning van doelman André Onana, aanvoerder Jöel Veltman en centrale verdedigers Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong.

Donny van de Beek, Lasse Schöne en Hakim Ziyech vormden het middenveld en David Neres, Klaas-Jan Huntelaar en Justin Kluivert waren de drie aanvallers.

Feyenoord achter gesloten deuren

Feyenoord trainde zaterdag ook, maar hield de poorten gesloten. De technische staf kon met een volledig fitte selectie de laatste training afwerken. "Iedereen is beschikbaar, dus we zitten ruim in onze keuzes", stelde assistent-trainer Jean-Paul van Gastel vrijdagmiddag tijdens de persconferentie.

Ajax-fans steken vuurwerk tijdens de laatste training van Ajax voor de Klassieker

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl