Auto rijdt kerk in
In samenwerking met
L1mburg
NOS NieuwsAangepast

Vrouw rijdt met auto Limburgse kerk in

Een automobiliste is gisteravond tijdens de avondmis de kerk van de Onze Lieve Vrouwen Hulp der Christenen in Landgraaf binnengereden. Ze kwam met de schrik vrij, maar is voor de zekerheid wel even nagekeken door ambulancepersoneel.

Het ging mis toen de vrouw weg wilde rijden van een parkeerplaats. Zij raakte van de weg en ramde met haar auto de ingang van het kerkgebouw. Als door een wonder schoot haar auto niet door, de kerk zelf in.

In de kerk stond de avondmis op het punt van beginnen toen de vrouw naar binnenreed. "De mensen die binnen zaten, dachten eerst dat de verwarmingsketel ontploft was. Zo'n klap was het," vertelt pastoor Terranea aan 1Limburg.

Hoedje geschrokken

"Ik kwam zelf net aan met de auto, voor de avondmis. Ik was uitgestapt en zoef, kwam die auto aan me voorbij. Ja. ik ben me een hoedje geschrokken," aldus de pastoor. Volgens hem scheelde het niet veel, of hij was meegesleurd. `

"Nee. ik heb een goede engelbewaarder gehad. Pas toen die wagen binnenstond, realiseerde ik wat er gebeurd was. Heel bizar, mag ik wel zeggen." Terranea noemt het "echt ongelooflijk" dat iedereen er zonder kleerscheuren vanaf is gekomen.

De schade aan de oude kerkdeur is groot. De pastoor: "Maar laten we blij zijn dat het materie is. En geen mensenlevens."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl