Naaz treedt op tijdens Eurosonic Noorderslag
NOS NieuwsAangepast

Wekdienst 20/01: Uitreiking Popprijs en PVV-demonstratie

Goedemorgen! In Groningen wordt vandaag de Popprijs uitgereikt op Eurosonic Noorderslag. In Rotterdam demonstreert de PVV en in Hilversum houdt de SP een partijcongres.

In het hele land valt er regen met natte sneeuw. Het wordt 3 tot 5 graden. Morgen is het bewolkt en meestal droog.

Ga je vandaag op pad? Dit is het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

• De PVV demonstreert om 14.00 uur op het Stationsplein in Rotterdam: tegen het kabinet, tegen islamisering en tegen discriminatie van Nederlanders. Filip DeWinter van het Vlaams Belang heeft laten weten ook aanwezig te zijn.

• In de Eredivisie neemt Roda JC het thuis op tegen FC Twente. PEC Zwolle ontvangt NAC Breda en VVV-Venlo reist af naar Den Haag voor de wedstrijd tegen ADO. Het voetbal is ook te volgen via de liveblog op nos.nl/sport.

• In Hilversum wordt het eerste partijcongres gehouden van de SP met Lilian Marijnissen als politiek leider. De SP'ers kiezen de leden van het landelijk bestuur.

• En op muziekfestival Noorderslag in Groningen wordt de Popprijs uitgereikt. De in opspraak geraakte rapper Boef is een van de kanshebbers en treedt ook op. De uitreiking is live te zien vanaf 22:50 uur op NPO 3.

Wat heb je gemist?

'Shutdown' in de VS, begrotingsvoorstel in Senaat haalt het niet

Een deel van de Amerikaanse overheid is om middernacht (6.00 uur Nederlandse tijd) formeel gesloten. De 'shutdown' komt doordat er geen overeenstemming is bereikt over een nieuwe overheidsbegroting. Republikeinen en Democraten in de Senaat overlegden voor en tijdens het verlopen van de deadline koortsachtig op de vloer van de Senaat om alsnog een akkoord te bereiken, maar dat lukte niet.

Ander nieuws uit de nacht:

Facebook laat gebruikers bepalen welke nieuwsbronnen betrouwbaar zijn: Berichten uit bronnen die breed worden vertrouwd, krijgen dan voorrang boven berichten uit omstreden bronnen.

Noord-Koreaanse delegatie zegt bezoek aan Zuid-Korea af: Dit weekend zou een zevenkoppige delegatie komen kijken op de plekken waar Noord-Koreaanse artiesten moeten gaan optreden, maar het bezoek gaat om onbekende redenen niet door.

Kredietbeoordelaar Fitch geeft Spanje weer A-status: Fitch wijst daarbij op het economisch herstel en de dalende werkloosheid.

En dan nog even dit:

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart maken de Haagse correspondenten Vincent Rietbergen en Xander van der Wulp iedere week een verkiezingsvlog. In VerkiezingsVlog #1: interviews, onderwerpen, filmpjes en gekkigheid.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl