Niek van der Velden
NOS SportAangepast

Snowboarder Van der Velden naar Spelen: besef het nog niet

Hij is pas 17 jaar en heeft nu al een olympisch ticket te pakken: snowboarder Niek van der Velden. Een paar uur na de plaatsing is het nieuws nog niet ingedaald. "Ik heb zelf echt niet door hoe groot het allemaal is, het voelt allemaal een beetje gek."

De manier waarop hij zich plaatste voor de Winterspelen van Pyeongchang is een bijzonder vreemd scenario. De laatste wedstrijd in het Zwitserse Laax werd afgelast vanwege het slechte weer.

Daardoor was de ranking definitief en staat Van der Velden op de 34ste plek op de kwalificatieranglijst. Samen met twee plaatsen bij de top-12 is dat voldoende voor een ticket.

Niek van der Velden

'Superblij'

De afgelasting was dus eigenlijk heel goed nieuws voor Van der Velden. "We zaten met alle deelnemers bij elkaar en toen kwam iemand vertellen dat de wedstrijd werd afgelast. Mijn coach en ik waren hartstikke blij, maar het was ook jammer dat die wedstrijd niet doorging. Je komt natuurlijk naar Zwitserland om die wedstrijd te rijden, maar uiteindelijk zijn we superblij dat het gelukt is."

En dus kan de blik nu op Zuid-Korea. Daar komt de Brabander op twee disciplines in actie: slopestyle en Big Air. Of er daar nog een succes in zit durft Van der Velden nog niet te zeggen.

"Het niveau gaat echt heel hoog zijn, dus ik heb geen idee. Ik ben tevreden als ik mijn run goed neerzet en ik ga ervoor om mijn beste run ooit neer te zetten. Ik ben er nu ook nog niet echt mee bezig, dat zien we straks daar wel."

'Wil de beste worden'

Op de lange termijn is er wellicht nog veel mogelijk voor de jongeling. "Uiteindelijk wil ik op wereldbekerwedstrijden podiums halen en ik denk dat ik binnen de snowboardwereld één van de beste snowboarders wil worden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl