Pepijn Lijnders, de trainer van NEC

Dure nederlaag voor koplopers Fortuna Sittard en NEC

Na zeven zeges op rij is Fortuna Sittard weer eens tegen een nederlaag aangelopen. De koploper in de Jupiler League verloor aan de Krommedijk met 3-0 van FC Dordrecht, de nummer vijftien op de ranglijst.

Omdat naaste belager NEC ook hard onderuit ging bij Almere City (3-2) bleven de gevolgen van de nederlaag beperkt. Voor NEC-coach Pepijn Lijnders is het na zijn flitsende debuut (5-1 tegen Go Ahead Eagles) de tweede uitnederlaag op rij.

Jafar Arias heeft Fortuna Sittard-doelman Miguel Santos kansloos gelaten voor de 3-0

Fortuna was in Dordrecht geen schim van de ploeg die de laatste maanden indruk maakte. Jafar Arias was de grote man bij Dordrecht met twee treffers en een assist.

Hij scoorde voor rust, gaf direct na rust met zijn achterhoofd de assist bij de 2-0 van Mutzers en nam de 3-0 voor zijn rekening.

Aan Limburgse zijde speelde Perr Schuurs, die deze zomer naar Ajax overstapt, een ongelukkige wedstrijd. In de tweede helft voorkwam Schuurs nog wel een tegentreffer door een inzet van Denis Mahmudov van de lijn te halen.

De Gier doet oude club pijn

Ook NEC beleefde een off-day tegen Almere City, dat getraind wordt door NEC-icoon Jack de Gier. Jergé Hoefdraad en Anass Ahannach zorgden voor de 2-0 ruststand, na rust vond Silvester van de Water het net.

Sven Braken, die deze zomer van Almere naar Nijmegen overstapte bracht tot twee keer toe de spanning terug, maar de punten bleven in Almere: 3-2.

Voor het duel met FC Eindhoven ontvangt Mike Snoei de Bronzen Stier voor beste trainer van de tweede periode

Telstar swingt

Telstar kroop dichterbij de koplopers in de Jupiler League. De ploeg uit Velsen won zelf met 4-1 van Eindhoven dankzij twee treffers van topscorer Andrija Novakovich, Melvin Platje en Mo Osman en heeft nu zes punten minder dan nummer twee NEC.

Nummer drie Jong Ajax kan maandag bij een zege op sc Cambuur de achterstand op Fortuna en NEC terugbrengen tot respectievelijk twee punten en een punt.