Jean-Paul de Jong bij zijn debuut als hoofdtrainer van FC Utrecht

De Jong begint met gelijkspel tegen AZ

Jean-Paul de Jong heeft aan zijn debuut als hoofdtrainer bij FC Utrecht een punt overgehouden. De thuisploeg boog tegen AZ, op karakter, een achterstand om in 1-1.

De opening was voor FC Utrecht, maar na een half uur kreeg de Alkmaarse ploeg iets meer vat op de wedstrijd. Toch was de beste kans in de eerste helft voor Utrecht. Willem Janssen liep bij een vrije trap slim weg uit de dekking, maar zijn kopbal bij de verre paal miste de juiste richting.

Na een vervaarlijk schot van Mark van der Maarel net na de rust viel de 0-1 aan de overkant. De Noor Jonas Svensson haalde bij een slordig weggewerkte bal snoeihard uit van zo'n 25 meter.

Dessers

Utrecht nam daarna met Cyriel Dessers erbij (voor Urby Emanuelson) meer risico. Het kreeg, nadat Sean Klaiber en Yassin Ayoub al kansen hadden gemist en Wout Weghorst had verzuimd een AZ-counter af te ronden, loon naar werken.

Dessers schoof een kwartier voor tijd na een listig overstapje binnen.