NOS WielrennenAangepast

Wereldbekergoud voor Van Schip en Wild op puntenkoers

Baanwielrenners Jan-Willem van Schip en Kirsten Wild hebben op de eerste dag van de wereldbekerwedstrijden in Minsk (Wit-Rusland) goud gepakt op de puntenkoers.

Jan-Willem van Schip

De 23-jarige Van Schip nam in een veld zonder wereldtoppers al snel een ronde voorsprong met vijf anderen. Hij pakte daarna met de Hongkonger King Lok Scheung bij het scheiden van de markt nog een ronde, waardoor de zege binnen was. Van Schip won, zijn medevluchter werd tweede.

Van Schip maakte in 2016 al deel uit van de Nederlandse formatie op de ploegachtervolging op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro en liet zich daarnaast gelden als wegwielrenner in de topcompetitie. Dit jaar debuteert hij als prof bij Roompot-Nederlandse Loterij.

De voormalige student aan de universiteit van Wageningen werd in december al Nederlands kampioen omnium, waar de puntenkoers deel van uitmaakt.

Kirsten Wild

Ook Kirsten Wild trok in Minsk aan het langste eind op de puntenkoers. De 35-jarige Wild, die zowel op de baan als op de weg podiumplaatsen behaalde bij wereldkampioenschappen, was een van de vier rensters die in een veld van zestien vrouwen een ronde voorsprong namen.

Wild maakte daarna het verschil bij de sprints. Zij bleef de Italiaanse Maria Confalonieri, die als juniore wereldkampioene werd op de puntenkoers, voor. Anita Stenberg uit Noorwegen eindigde als derde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl