Aangepast

De worstelaar die als Hillary-stemmer de Trump-ring instapt

Daniël Harnsberger worstelt vooral in conservatieve staten waar Donald Trump de afgelopen presidentsverkiezingen met een gigantische meerderheid won. Overdag is hij makelaar, 's avonds showworstelaar. En het lukt hem aardig om Trump-stemmers heel erg boos te maken. Amerika-correspondent Wouter Zwart zocht hem op.

Are you ready to (T)rumble?

Gehuld in een T-shirt met daarop afbeeldingen van Clintons gezicht, staat-ie in de ring tegenover andere worstelaars. "Doe dat shirt uit", roept het publiek om hem heen. "Ze kunnen het niet aan om haar gezicht te zien", zegt Harnsberger - beter bekend onder zijn artiestennaam Daniel Richards - tegen onze Amerika-correspondent Wouter Zwart.

Hoewel Harnsberger niet denkt dat hij Amerikanen uit de de typische Trump-staten op andere gedachten zal brengen, schreeuwt hij onder meer vol overtuiging dat Trump hun banen in de kolenindustrie nooit zal terugbrengen. En dat een stem op Trump niet in hun eigen belang is.

Waarom ze dan toch komen kijken? "De worstelevenementen zijn een uitvlucht uit de dagelijkse sleur van de mensen hier", zegt Harnsberger over het publiek in een van de armste plekken van Amerika, Appalachia. "Tijdens de show vergeten ze even hun eigen problemen."

Deel artikel: