NOS SportAangepast

Bertens op Australian Open niet opgewassen tegen Wozniacki

Kiki Bertens is er niet in geslaagd om zich voor de achtste finales van de Australian Open te plaatsen. De mondiale nummer 31 moest haar meerdere erkennen in Caroline Wozniacki, (WTA-3): 4-6, 3-6.

Aanvallende Bertens loopt zich stuk op muur Wozniacki

Ondanks druk van Bertens, die vooral met enkele fraaie backhands indruk maakte, won Wozniacki haar eerste servicegame. De Deense forceerde daarna direct een break door te profiteren van een niet scherp genoeg dropshot van Bertens.

Op de valreep brak de Wateringse terug (4-5), maar in de volgende game liet ze het op eigen service afweten. Wozniacki trok de game op love naar zich toe en dankte dat mede aan fouten van Bertens (een dubbele fout en twee onnodige).

Furieus foeterende Deense houdt stand

Het scenario van het tweede bedrijf was acht games lang gelijk aan dat van het eerste, maar nu bleef een break in de negende game uit. Bertens kreeg weliswaar kansen (vier stuks), maar de regelmatig furieus foeterende Deense hield stand.

Caroline Wozniacki

Bertens overleefde drie matchpoints, het eerste met een prachtig dropshot, maar op het vierde eindigde haar return met de backhand net achter de baseline.

Bertens kiest aanval, maar 'nog niet goed genoeg'

Hoewel Bertens geen bres wist te slaan in de verdedigingsmuur van haar Deense tegenstandster, keek ze tevreden terug op de eerste grandslam van het jaar.

"Ik heb hier voor het eerst de derde ronde gehaald, met aanvallender spel", verklaarde de Wateringse na afloop. "Dat spel is nog niet goed genoeg om van de toppers te winnen, maar hopelijk gaat dat wel een keer gebeuren."

Kiki Bertens

Ostapenko laat zich verrassen

Voor Roland Garros-winnares Jelena Ostapenko viel het doek. De Letse verloor met 6-3, 1-6, 3-6 van de Estse Anett Kontaveit (WTA-34), die voor de tweede keer bij een grandslamtoernooi tot de laatste zestien behoort. In 2015 kwam Kontaveit zo ver bij de US Open.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl