Soufyan Ahannach in het shirt van Almere City
NOS VoetbalAangepast

Ahannach volgende aanwinst Sparta-coach Advocaat

Sparta-trainer Dick Advocaat kan weer een nieuwe speler begroeten. Soufyan Ahannach komt tot aan het eind van dit seizoen op huurbasis over van Brighton & Hove Albion.

De 22-jarige aanvaller speelde het afgelopen half jaar geen enkel duel in de hoofdmacht van de club uit de Premier League. De Amsterdammer is een oude bekende van Fred Grim, een van de assistenten van Advocaat bij Sparta.

Onder leiding van Grim kende Ahannach een sterke periode bij Almere City en verdiende zo een droomtransfer van de Jupiler League naar de Premier League. Bij de Engelsen, waar ook Davy Pröpper speelt, heeft hij nog een meerjarig contract.

Derde aanwinst

Ahannach is de derde aanwinst onder het bewind van Advocaat. Dabney dos Santos en Fred Friday kwamen eerder over van AZ. Yigithan Güveli zou gehuurd worden van Fenerbahçe, maar Sparta ziet daarvan af. De 19-jarige verdediger speelde namelijk dinsdagavond nog mee in een bekerduel van de Turkse club en viel daar met een blessure uit. "Als hij nu vier of vijf weken is uitgeschakeld, hoef ik hem niet meer'', zei Sparta-trainer Dick Advocaat afgelopen dinsdag al.

NAC huurt Schoofs

NAC Breda heeft zich versterkt met Lucas Schoofs. De Belgische middenvelder wordt voor anderhalf jaar gehuurd van AA Gent.

NAC-trainer Stijn Vreven liet de 21-jarige Schoofs vier jaar geleden debuteren bij Lommel SK.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl