NOS SportAangepast

Olympisch kampioene Mancuso sluit carrière af als 'wonder woman'

Olympisch kampioene Mancuso sluit carrière af als 'wonder woman'

Skiester Julia Mancuso heeft in Cortina d'Ampezzo op ludieke wijze afscheid genomen van haar sport. De 33-jarige Amerikaanse wist zich niet te plaatsen voor de Olympische Spelen in Pyeongchang. Dat hadden haar vijfde Spelen moeten worden. De wereldbekerafdaling in Italië was haar laatste race. Ze ging naar beneden met een rode cape.

Mancuso kwam de afgelopen jaren weinig in actie door een slepende heupblessure. De Amerikaanse veroverde in 2006 in Turijn de olympische titel op de reuzenslalom. Daarnaast won ze nog drie olympische medailles (twee in Vancouver 2010 en een in Sotsji 2014), vijf medailles bij wereldkampioenschappen en zeven wereldbekerwedstrijden.

Skiester Julia Mancuso

Operatie

"Ik heb er na mijn operatie in 2015 alles aan gedaan om terug te keren op het hoogste niveau, maar kwalificatie voor mijn vijfde Spelen gaat niet lukken", zei ze voorafgaand aan de wereldbekerwedstrijd in Cortina.

Mancuso is volgende maand wel aanwezig in Pyeongchang, maar dan als analiste voor tv-zender NBC.

Goggia wint wedstrijd

Sofia Goggia won vijf dagen na haar zege in Bad Kleinkirchheim ook de afdaling in Cortina d'Ampezzo. De 25-jarige De Italiaanse boekte de vierde WB-zege uit haar loopbaan.

Lindsey Vonn was in de beginfase nog 0,58 sneller, maar maakte daarna te veel foutjes en werd op 0,47 tweede. Mikaela Shiffrin eindigde op 0,84 als derde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl