In samenwerking met
RTV Drenthe

Ambtenaren Assen moeten veiliger leren computeren

De ambtenaren van Assen computeren niet veilig. Ze moeten daarom op cursus, maakt wethouder Anry Kleine Deters (D66) bekend.

In 2016 was al vastgesteld dat er veel misging. Medewerkers vergrendelden computers niet als ze van hun plek liepen, klikten op phishingmails en gebruikten onveilige usb-sticks. Bovendien konden vreemden zomaar het stadhuis inlopen.

Een tweede onderzoek van de Rekenkamercommissie in december wees dat het nog lang niet goed zit met die veiligheid van alle informatie binnen het stadhuis.

Meelopers

Uit het tweede onderzoek van de Rekenkamercommissie bleek dat het stadhuis nog lang niet 'waterdicht' is. Geregeld wachtwoorden vervangen vinden veel ambtenaren vervelend. En onbekenden kunnen nog steeds meelopen met medewerkers die met een pasje de lift in gaan.

Voldoende reden, zegt wethouder Kleine Deters, om een cursus over veiligheid niet langer vrijblijvend aan te bieden. De vorige cursus werd namelijk door slechts 41 procent van de ambtenaren gevolgd.

Volgens Kleine Deters was ondanks alle tekortkomingen gevoelige informatie niet beschikbaar voor onbevoegden, zei ze tegen RTV Drenthe.

Advertentie via Ster.nl