NOS SportAangepast

Nadal op zijn sloffen naar vierde ronde Australian Open

Rafael Nadal heeft bij de Australian Open simpel de achtste finales bereikt. De nummer één van de wereld was met 6-1, 6-3, 6-1 te sterk voor Damir Dzumhur uit Bosnië-Herzegovina.

Rafael Nadal

Nadal ontmoette Dzumhur, de mondiale nummer dertig, een keer eerder en beleefde aan dat duel in 2016 minder plezier. De Spanjaard moest in de hitte van Miami in de derde set ziek opgeven.

In de avonduren in Melbourne was noch de hitte noch Dzumhur een probleem voor Nadal. Naarmate het duel vorderde, werden de games wat langer en in de tweede set repareerde de Bosniër zelfs een break, maar een verrassing zat er nooit in.

Na 110 minuten sloeg de kampioen van 2009 toe op zijn derde matchpoint.

Wonderlijke partij Dimitrov

Grigor Dimitrov heeft de vierde ronde van de Australian Open bereikt. De als derde geplaatste Bulgaar was in een wonderlijke partij met 6-3, 4-6, 6-4, 6-4 Andrej Roeblev de baas.

Grigor Dimitrov

Dimitrov had een marathonpartij tegen de jonge Amerikaan Mackenzie McDonald achter de rug, maar juist Roeblev leek de hitte niet goed te kunnen verwerken. De Rus sjokte over de baan, ging vaak te snel voor de winner en leek soms Hawk-Eye aan te vragen om gewoon wat rust te pakken.

Met een break voorsprong in de tweede set leek de partij beslist, maar plots deed Roeblev weer mee waarna een boeiend duel volgde. De Rus, die op de US Open nog had gewonnen van de Bulgaar, vocht voor wat hij waard was, maar kwam net tekort om weer van Dimitrov te winnen.

Dimitrov speelt in de volgende ronde tegen de Australiër Nick Kyrgios.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl