NOS NieuwsAangepast

Ouders aangeklaagd voor opsluiten dertien kinderen; echtpaar ontkent

David en Louise Turpin, wier dertien kinderen dinsdag thuis werden bevrijd, worden vervolgd voor marteling, mishandeling, verwaarlozing en opsluiting. Als de twee voor alle aanklachten worden veroordeeld, gaan ze de rest van hun leven de cel in, schrijft CNN.

De vader wordt bovendien verdacht van een onzedelijke handeling bij een van zijn dochters. Het Californische echtpaar zelf zegt onschuldig te zijn.

Aanklager Mike Hestrin sprak donderdag op een persconferentie in Riverside, vlak bij de woonplaats van de familie Turpin, van "ernstige emotionele en fysieke mishandeling en verdorven gedrag" in de periode sinds 2010. Die zei ook dat de kinderen heel weinig weten over het leven buiten de muren van hun ouderlijk huis.

'Hun kinderen wisten niets van het leven'

Zenuwschade

De kinderen van tussen de 2 en 29 jaar werden geslagen, verstikt en als straf vastgebonden. Eerst met touw, maar nadat een van hen zich vrij had weten te maken, met ketting- en hangsloten. Zo'n straf duurde weken of zelfs maanden. Vaak mochten ze niet naar de wc. Ze mochten niet meer dan eens per jaar douchen.

De slachtoffers zijn ook ondervoed. Zo heeft het 12-jarige kind het gemiddelde gewicht van een 7-jarige en weegt de 29-jarige 37 kilo. Alleen het jongste kind leek genoeg te eten te krijgen.

Meerdere kinderen van het stel hebben als gevolg van de mishandelingen cognitieve beperkingen en zenuwschade opgelopen, zei Hestrin. Ze hebben vier jaar geen dokter gezien en zijn nog nooit naar de tandarts gegaan.

Pers voor het huis van de familie Turpin in Perris, Californië

Het echtpaar verbood kinderen met speelgoed te spelen, maar er lag wel veel onuitgepakt speelgoed in huis. De Turpins kochten taarten voor zichzelf, de kinderen mochten daar enkel naar kijken. Wel mochten ze in dagboeken schrijven. De politie heeft er honderden in beslag genomen.

Ontsnappingsplan

De dochter van 17 die dinsdag wist te ontsnappen en de politie belde, heeft met een van haar broertjes en zusjes ruim twee jaar aan een ontsnappingsplan gewerkt.

De politie bevrijdde de kinderen uit wat Hestrin een smerig, stinkend en donker huis noemde. Familieleden hebben verklaard dat ze de kinderen niet mochten zien. De buren verklaarden dat de Turpins bijna nooit buiten kwamen.

De dertien worden medisch onderzocht. "Ze zijn in goede handen. Waar ze uiteindelijk terechtkomen, dat weet ik niet", zei Hestrin.

De persconferentie in Riverside, Californië

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl