Marianne Vos tijdens het WK veldrijden in Bieles in januari 2017
NOS WielrennenAangepast

Vos hervat training op Mallorca met oog op WK

De kans dat Marianne Vos op de WK veldrijden van start gaat, is een stuk groter geworden. De 30-jarige Brabantse kampte met de naweeën van haar verkoudheid en moest afgelopen weekend de Nederlandse kampioenschappen aan zich voorbij laten gaan.

"Afgelopen week ging het weer beter en voelde ik mij fit genoeg om naar Mallorca te gaan", vertelde Marianne Vos in Langs de Lijn en Omstreken.

In de Spaanse zon bereidt ze zich voor op de laatste wedstrijden van het cross-seizoen. "De trainingen zijn vooral ter voorbereiding op de wereldbeker en de WK, maar zijn ook mooi meegenomen voor het wegseizoen."

Via Hoogerheide naar Valkenburg

Na haar trainingskamp op het Spaanse eiland keert Vos terug voor de wereldbeker in Hoogerheide. "Dat gaat een belangrijke graadmeter worden. Niet alleen voor mij om te weten waar ik sta, maar ook voor de bondscoach."

Volgens de zevenvoudig wereldkampioene moet ook zij zich opnieuw bewijzen om een plek in de selectie voor de WK in Valkenburg op 3 februari af te dwingen. "In het verleden behaalde resultaten tellen niet in de sport. De bondscoach heeft zijn vertrouwen in mij uitgesproken. Het is kort dag, maar ik ga er alles aan doen om mijzelf te bewijzen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl