Bert van Marwijk
NOS VoetbalAangepast

Van Marwijk voornaamste kandidaat bondscoachschap Australië

Nadat Bert van Marwijk een aanbod om opnieuw bondscoach van Saudi-Arabië te worden had afgewezen, leek hij een vrije zomer tegemoet te gaan. Nu blijkt echter dat hij de belangrijkste kandidaat is om Australië tijdens het WK in Rusland te gaan leiden.

Na het vertrek van Ange Postecoglou in november zoeken de Socceroos een nieuwe eindverantwoordelijke voor het WK van komende zomer. Eerder werden ook de namen van Dick Advocaat, Graham Arnold en Guus Hiddink genoemd.

Volgens De Telegraaf is Van Marwijk de voornaamste kandidaat voor het bondscoachschap van Australië. Bij een symposium in Utrecht bevestigde hij de berichtgeving. "Ik heb verder niks toe te voegen aan wat er in de krant stond...", zei de oud-bondscoach van het Nederlands elftal.

Berger: ervaren coach

Han Berger, technisch directeur bij Sydney FC, verklaarde al eerder tegenover de NOS dat Van Marwijk goede papieren heeft. "Met Saudi-Arabië zat hij bij Australië in de kwalificatiegroep. Van Marwijk heeft zich direct weten te plaatsen voor het WK en heeft het Australië in de onderlinge wedstrijden enorm lastig gemaakt. Dat staat nog op het netvlies van de mensen hier."

"Ook heeft hij natuurlijk de WK-finale gehaald met Oranje. En Van Marwijk is een ervaren coach. Daar zoekt Australië naar. In ieder geval voor het WK", aldus Berger.

Bert van Marwijk met de WK-trofee op Schiphol in aanloop naar het WK 2014

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl