Roger Federer
NOS SportAangepast

Federer stoomt door, Wawrinka buigt voor Sandgren

Titelhouder Roger Federer heeft in de tweede ronde van de Australian Open de Duitser Jan-Lennard Struff zonder veel problemen met 6-4, 6-4, 7-6 (4) opzijgezet.

Struff, de nummer 53 op de wereldranglijst, brak in de derde set naar 3-2, maar moest dat voordeeltje (mede door een dubbele fout) direct weer prijsgeven. Hij werkte in de tiebreak het eerste matchpoint met een vlammende passeerslag nog weg, maar de Duitser had geen passend antwoord bij het tweede.

Federer, die vorig jaar in de finale de Spanjaard Rafael Nadal versloeg, stuit in de volgende ronde op Richard Gasquet. De als 29ste geplaatste Fransman won in Melbourne met 6-2, 6-2, 6-3 van de Italiaan Lorenzo Sonego, die in de eerste ronde te sterk was geweest voor Robin Haase.

Teleurstelling op het gezicht van Stan Wawrinka

Voor Stan Wawrinka, de winnaar van 2014 en halvefinalist van vorig jaar, is het doek in de tweede ronde al gevallen. De Amerikaan Tennys Sandgren (ATP-86) gaf de Zwitser (ATP-9) met 6-2, 6-1, 6-4 het nakijken.

De nederlaag van Wawrinka kwam niet als een donderslag bij heldere hemel, want hij was na een knieoperatie een half jaar uit de roulatie. Lang bleef ook ongewis of hij wel in Melbourne van de partij kon zijn. In de eerste ronde moest hij al flink aan de bak tegen Ricardas Berankis: 6-3, 6-4, 2-6, 7-6 (2).

In de partij tegen Sandgren verloor Wawrinka vanaf 2-2 in het eerste bedrijf negen games op rij, mede omdat zijn doorgaans solide backhand het liet afweten op de cruciale momenten. De Zwitser gaf in de derde set meer tegengas, maar dat gebeurde pas nadat het leed (een break in de eerste game) reeds was geschied.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl