Antonio Conte vind dat de videoscheidsrechter moet verbeteren
NOS VoetbalAangepast

Conte kritisch na 'grote fout' van videoscheidsrechter

Chelsea-coach Antonio Conte heeft na de wedstrijd tegen Norwich City in de FA Cup flinke kritiek geuit op de videoscheidsrechter.

Chelsea won de wedstrijd na strafschoppen en eindigde met negen man, maar achteraf sprak de Italiaanse coach vooral over een voorval in de verlenging. Willian kreeg een gele kaart voor wat de scheidsrechter zag als een schwalbe in het strafschopgebied van Norwich. Maar volgens Conte werd de Braziliaan wel degelijk aangeraakt en verdiende zijn ploeg een penalty.

Conte spreekt van een "grote fout" en vindt dat de videoscheidsrechter zijn collega op het veld had moeten inseinen. "Als jij de wedstrijd bekijkt en je ziet niet hoe de situatie echt is... Dat moet verbeteren."

De Italiaanse manager vindt het ook kwalijk dat de scheidsrechter meteen besloot om te fluiten voor een schwalbe en niet overlegde met de videoarbiter. "Dat betekent dus dat hij niet twijfelde. Maar als we dit nieuwe systeem willen verbeteren, moet de scheidsrechter wachten tot de videoscheidsrechter de beelden heeft bekeken. Alleen als die honderd procent zeker is, kan de scheidsrechter fluiten voor een schwalbe."

Test in bekertoernooi

In de Engelse FA Cup en de League Cup wordt de videoscheidsrechter dit seizoen getest. Het is de bedoeling dat de videoarbiter ingrijpt als hij vindt dat de scheidsrechter op het veld een fout heeft gemaakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl