Kiki Bertens en Johanna Larsson tijdens de WTA Finals in oktober
NOS SportAangepast

Bertens en Larsson verprutsen voorsprong in vrouwendubbel

Kiki Bertens is in het enkelspel doorgedrongen tot de derde ronde, maar in het vrouwendubbel is haar rol bij de Australian Open alweer uitgespeeld. Ze ging samen met haar Zweedse dubbelpartner Johanna Larsson in de eerste ronde onderuit tegen Nadia Kitsjenok uit Oekraïne en de Australische veterane Anastasia Rodionova: 6-4, 6-7 (3), 1-6.

De uitschakeling zal hard zijn aangekomen bij het als zevende geplaatste koppel, dat immers op een soepele zege leek af te stevenen. Na de gewonnen eerste set liepen Bertens en Larsson uit naar 4-1. Ze lieten Kitsjenok en Rodionova echter terugkomen tot 4-4, waarna een tiebreak volgde. Ook daarin was een (kleine) voorsprong niet besteed aan het Nederlands/Zweedse duo.

In de beslissende set was de eerste game nog voor Bertens en Larsson, maar daarna ging het helemaal mis voor de winnaressen van vier dubbeltitels in 2017.

Voor Bertens rest nu het enkelspel, waarin ze moet aantreden tegen Caroline Wozniacki, de Deense nummer twee van de wereld. Dat duel sluit vrijdag de avondsessie in de Rod Laver Arena af.

Rojer wint wel

Eerder op de Australische dag was Jean-Julien Rojer aan de zijde van de Roemeen Horia Tecau wel succesvol in het mannendubbel. Het als derde geplaatste tweetal was in de eerste ronde met 6-4, 6-3 te sterk voor het Argentijnse koppel Guillermo Duran/Andres Molteni.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl