NOS SportAangepast

Muguruza verrassend uitgeschakeld in snikheet Melbourne

Garbiñe Muguruza heeft verrassend de tweede ronde van de Australian Open niet overleefd. De Wimbledon-kampioene verloor in de hitte van Melbourne (37 graden) van Hsieh Su-Wei uit Taiwan: 6-7 (1), 4-6.

De slim spelende Hsieh, de nummer 88 van de wereld, stuurde Muguruza van links naar rechts en kwam 5-2 voor. De Spaanse knokte zich terug na een behandeling aan haar linkervoet (blaren), maar Hsieh was in de tiebreak veel beter.

De 32-jarige Taiwanese bleef daarna sterk, terwijl de frustratie bij Muguruza toenam. Hsieh leek nog een dubbele break te verspelen (5-2), maar was op tijd bij de les.

Hsieh Su-Wei viert een gewonnen punt tegen Garbiñe Muguruza

Een grillige Maria Sjarapova haalde de derde ronde door Anastasija Sevastova met 6-1, 7-6 (3) naar huis te sturen.

De ongeplaatste Sjarapova zat direct in de partij en verloor in de eerste set slechts negen punten. Sevastova, die de Russin op de US Open in 2017 uitschakelde, kwam niet toe aan haar favoriete tactiek; de opponente met schaaktennis tot wanhoop drijven.

Toch slaagde de Letse erin om Sjarapova in set twee meer fouten te laten maken. De toernooiwinnares van 2008 verspeelde een 4-2 voorsprong en kon op 5-4 de partij niet uitserveren. De power van Sjarapova gaf in de tiebreak alsnog de doorslag.

Kerber op elf zeges op rij

Voor Sjarapova wacht in de volgende ronde een kraker tegen Angelique Kerber uit Duitsland. De oud-nummer één van de wereld vierde haar 30ste verjaardag met winst op Donna Vekic uit Kroatië: 6-4, 6-1.

Kerber, die in 2016 de titel greep in Melbourne, maakte vorig jaar door vormverlies een vrije val op de ranglijst en viel zelfs even buiten de top-20. Ze is inmiddels weer op de weg terug (nummer zestien) en won al elf wedstrijden op rij.

Succesje voor Amerika

Bernarda Pera zorgde voor een klein succes voor de Amerikanen, die zo matig presteren op het eerste grandslamtoernooi van het seizoen.

De lucky-loser was verantwoordelijk voor de eliminatie van de als negende geplaatste Britse Johanna Konta, die in 2016 nog halvefinaliste was: 6-4, 7-5.

Bernarda Pera kan haar geluk niet op na haar zege op Johanna Konta

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl