Lionel Messi miste ook nog eens een penalty tegen Espanyol

Zeldzame nederlaag Barcelona, pijnlijk verlies Atlético in beker

De heenwedstrijden in de kwartfinales van het Spaanse bekertoernooi hebben verrassende nederlagen opgeleverd voor FC Barcelona en Atlético Madrid.

Barcelona trad met Jasper Cillessen onder de lat aan bij stadsgenoot Espanyol en verloor met 1-0. Oscar Melendo maakte twee minuten voor tijd de winnende treffer voor de thuisploeg.

Barça kwam nauwelijks door de muur van Espanyol heen. Een strafschop na ruim een uur leek de ideale kans om de muur te slechten. Maar de inzet van Lionel Messi werd knap gekeerd door doelman Diego López. Messi heeft nu zes van zijn negen penalty's in de Copa del Rey gemist.

In de slotfase werd Barcelona-doelman Cillessen geraakt door een projectiel vanaf de tribune. Hij ging neer, maar kon vervolgens verder spelen. Iedereen leek zich met een gelijkspel te hebben verzoend, maar uiteindelijk stak Melendo daar nog een stokje voor.

Het was de eerste nederlaag van Barcelona sinds 16 augustus, toen de wedstrijd om de Spaanse Supercup tegen Real Madrid met 2-0 verloren ging.

Diego Costa buigt het hoofd na de nederlaag tegen Sevilla

Ook Atlético Madrid ging onderuit. In het eigen Wanda Metropolitano werd het 2-1 voor Sevilla.

Diego Costa zette Atlético na 72 minuten nog wel op voorsprong, maar zes minuten later stond alweer gelijk na een blunder van doelman Ángel Moyà, die zich liet verrassen door een van richting veranderde voorzet van Jesús Navas. Vlak voor tijd maakte Joaquin Correa de winnende voor Sevilla.

Valencia wint wel

Valencia won thuis met 2-1 van Alavés. De nummer drie van de competitie kwam na ruim een uur spelen verrassend op achterstand tegen de laagvlieger uit het Baskenland, maar stelde daarna orde op zaken.

Real Madrid gaat donderdag nog op bezoek bij CD Leganés. De returns zijn volgende week.