PSV Stadion
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

PSV wil roken in Philipsstadion verbieden vanaf juli 2019

PSV wil roken in het stadion verbieden vanaf juli 2019. Daarmee is het het eerste openluchtstadion waar deze maatregel van kracht wordt. De Amsterdam Arena en het Gelredome zijn ook al rookvrij, maar die complexen hebben een dak. En dan gelden sowieso strengere regels.

Gisteren meldde PSV-directeur Toon Gerbrands op de nieuwjaarsreceptie van de Eindhovense voetbalclub dat roken op trainingscomplex De Herdgang al vanaf juli dit jaar verboden is.

"Roken en meeroken past niet in de topsport-lifestyle," zegt PSV-woordvoerder Thijs Slegers, "en is bovendien schadelijk voor kinderen." De club vindt dat eigenlijk de hele bedrijfstak rookvrij zou moeten zijn, maar hoopt met dit algeheel verbod een trend te zetten.

Klachten

Ook al zijn er nu al rookvrije familievakken, de club krijgt elke wedstrijd klachten over rokende buren. "Je hebt nu eenmaal een kaart voor die bepaalde stoel gekocht, dus je kunt niet vijf rijen opschuiven als je last hebt," legt Slegers uit.

De uitbater van het stadion gaat overleggen met de huurders - businessrooms en het restaurant - over het verbod. Ook wordt nagedacht over straffen. "Dat kan uitmonden in een schorsing of een stadionverbod."

Voorzitter Harrie Timmermans van de supportersvereniging snapt dat dit voor rokers een lastig besluit is. "Maar het is een maatschappelijke trend dat roken wordt verboden. PSV is geen eiland. Iedereen met gezond verstand begrijpt wel dat dit eraan zat te komen," zegt hij tegen Omroep Brabant.

Advertentie via Ster.nl