Dick Advocaat
NOS VoetbalAangepast

Advocaat praat lang met Sparta-spelers na nederlaag

Het duurde lang voordat Dick Advocaat zich na zijn eerste wedstrijd als coach van Sparta Rotterdam in de mixed zone meldde voor zijn reeks interviews met de pers. De 1-0 nederlaag had er flink ingehakt bij zijn spelers.

"Ze zaten gelijk weer met de koppies naar beneden in de kleedkamer", zei Advocaat, toen hij er eenmaal was. "Ik heb gezegd dat als ze zo blijven voetballen als vanavond, het tij een keer gaat keren."

Voelt de gerenommeerde coach zich niet meer psycholoog dan anders nu hij niet om de prijzen maar om lijfsbehoud speelt? "Ik ben gewoon eerlijk geweest, het zijn mijn gevoelens. Ze hebben vertrouwen nodig. Het gaat keren, daar ben ik van overtuigd."

Advocaat: spelers zaten gelijk weer met koppies naar beneden

Vooraf was een nederlaag tegen de nummer zeven van de eredivisie niet ingecalculeerd door Advocaat. "Ik had minimaal een punt verwacht thuis. Maar de ploeg heeft alles gegeven; ze kunnen gewoon niet veel beter."

Door de nederlaag is Sparta nu hekkensluiter. Advocaat: "Dan is het nog mooier als je eruit komt. Als wij vijftiende worden, is dat een soort kampioenschap voor de club."

Boosheid om Turkse aanwinst

De nieuwe trainer van Sparta wond zich het meest op over Fenerbahçe-verdediger Yigithan Güveli, die door de club is aangetrokken maar vanavond toch nog een wedstrijd speelde in Turkije en daarbij geblesseerd raakte.

"Ja, daar moet ik nog even navraag over doen. Hoe dat kan", liet Advocaat weten. "Een hamstringblessure. En morgen krijgt hij een MRI-scan. Maar als het nog drie, vier of vijf weken duurt, dan hoef ik hem niet meer."

  • Pro Shots
    Dick Advocaat
  • Pro Shots
    Dick
  • Pro Shots
    Dick Advocaat
  • Pro Shots
    Dick Advocaat
  • Pro Shots
    De trainers Henk Fraser en Dick Advocaat op Het Kasteel

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl