NOS NieuwsAangepast

Wekdienst 16/1: strafeis tegen politiemol en traditionele Nieuwjaarsontvangst

Goedemorgen! De strafeis tegen politiemol Mark M. wordt bekendgemaakt en koning Willem-Alexander en koningin Máxima houden hun traditionele Nieuwjaarsontvangst.

Vandaag is het wisselend bewolkt en er vallen verspreid buien. Er is kans op onweer, hagel en later op de dag ook natte sneeuw. Het wordt 4 tot 6 graden.

Weerplaza

Ga je vandaag op pad? Dit is het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

• Koning Willem-Alexander en koningin Máxima houden hun traditionele Nieuwjaarsontvangst in het Paleis op de Dam in Amsterdam. Dit jaar zijn er vertegenwoordigers van de Nationale Politie uitgenodigd. Ook prinses Beatrix, prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven zijn aanwezig.

• De zaak tegen politiemol Mark M. gaat verder. Gisteren ontkende hij dat hij geld heeft verdiend met het lekken van recherchestukken. Vandaag komt het Openbaar Ministerie aan het woord en wordt de strafeis bekendgemaakt.

• Meer dan honderd Groningers reizen af naar Den Haag. De Tweede Kamer is terug van reces en debatteert over het schadeprotocol voor de afhandeling van de aardbevingsschade in Groningen. Ook zal er worden gesproken over code rood en over het opbreken van exportcontracten.

• De Fietsersbond presenteert de Fietsstad van 2018. Drie maanden lang konden Nederlandse fietsers hun stem laten horen over het fietsklimaat in hun gemeente.

Brandweerlieden zoeken naar overlevenden in het puin op de Paardenmarkt in Antwerpen

Wat heb je gemist?

In het centrum van Antwerpen is een explosie geweest in een gebouw. Volgens de politie zijn zeker veertien mensen gewond geraakt. Zes mensen raakten zwaargewond, een van hen verkeert in kritieke toestand. Er worden mogelijk nog twee mensen vermist, meldt de VRT.

Ander nieuws uit de nacht

• De 12.000 werknemers in het openbaar vervoer krijgen een nieuwe cao. Vakbonden FNV en CNV zeggen afspraken te hebben gemaakt met de werkgevers in het openbaar vervoer.

• Bij bouwwerkzaamheden aan een hangbrug in de buurt van de Colombiaanse hoofdstad Bogota zijn zeker tien bouwvakkers omgekomen toen een deel van de brug het ravijn instortte.

Deel hangbrug Colombia stort in: zeker tien doden

• Gospelproducent Edwin Hawkins, die vooral bekend is van de hit Oh happy day is op 74-jarige leeftijd overleden.

• In de buurt van Los Angeles heeft de politie dertien broers en zussen gered van hun ouders. De slachtoffers, in de leeftijd van 2 tot 29 jaar, waren uitgehongerd en verwaarloosd.

En dan nog dit

In het koudste dorp ter wereld in Siberië zijn de temperaturen tot ongekende waardes gedaald. In het Siberische Ojmjakon is het nu zo koud, dat zelfs sommige thermometers in het dorp het begeven, meldt de Siberian Times. Een thermometer die voor toeristen was geplaatst bezweek bij -62 graden Celsius. Volgens sommige inwoners was het op dat moment zelfs -67 graden.

Sommige inwoners maten temperaturen van -67 graden

In 1933 was het er nog kouder: toen gaven thermometers een ijskoude 67,7 graden aan.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl