Reuters
NOS NieuwsAangepast

Wekdienst 15/1: rechtszaak politiemol en de Korea's praten verder

Goedemorgen! De rechtszaak tegen politiemol Mark M. gaat vandaag van start en Noord- en Zuid-Korea zitten opnieuw met elkaar om de tafel.

Het gaat vandaag vooral regenen. Aan zee kan het hard waaien, met windsnelheden van ruim 80 kilometer per uur. Het wordt ongeveer 6 graden. Ook morgen en overmorgen gaat het regenen.

Het weer van 15 januari

Ga je vandaag op pad? Dit is het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

• De zaak tegen politiemol Mark M. begint in de rechtbank in Den Bosch. Hij zou gevoelige informatie hebben doorverkocht aan criminelen. Het is afwachten of M. er zelf ook bij is: hij woont inmiddels in Oekraïne.

• Noord- en Zuid-Korea praten voor de tweede keer in een week over deelname van Noord-Korea aan de Olympische Spelen. Vorige dinsdag spraken de landen voor het eerst sinds 2015 met elkaar.

• De 16-jarige Palestijnse Ahed Tamimi staat voor de rechter in Israël. Zij zou Israëlische militairen hebben geslagen en geschopt en kan tot 14 jaar cel krijgen. Tamimi wordt door sommigen gezien als held.

• En toptennisser Rafael Nadal speelt zijn eerste wedstrijd op de Australian Open. In de eerste ronde staat hij tegenover Víctor Estrella Burgos uit de Dominicaanse Republiek.

Rafael Nadal

Wat heb je gemist?

Kostbare kroonjuwelen van de Britse koninklijke familie werden tijdens de Tweede Wereldoorlog verborgen in een koektrommeltje in Windsor Castle. De toenmalige koning George de Zesde wilde zo voorkomen dat de juwelen in handen van de nazi's zouden vallen. Koningin Elizabeth vertelde erover in een documentaire over haar kroning 65 jaar geleden, die de BBC gisteravond uitzond.

Ander nieuws uit de nacht

• In Santa Ana in de Amerikaanse staat Californië heeft een auto zich in de bovenverdieping van een tandartspraktijk geboord.

• In de Amerikaanse staat Florida is een pendelboot met 50 passagiers aan boord in vlammen opgegaan. Alle opvarenden konden op tijd van boord komen.

• De meeste Nederlanders zijn tevreden over hun seksleven, concludeert het kenniscentrum Rutgers uit een steekproef onder 17.000 Nederlanders tussen de 18 en 80 jaar.

En dan nog dit:

De organisatie van de Miss Belgiëverkiezing en een Belgisch meldpunt voor discriminatie, Unia, hebben racistische reacties op de winnares van de verkiezing schandalig genoemd.

Sommige reacties op sociale media komen erop neer dat de gisteren verkozen Miss België niet 'echt Belgisch' is, of 'een Filipijnse', omdat zij Filipijnse roots heeft. Woordvoerder Sebrechts van Unia: "Wij vragen mensen hier tegenin te gaan. Als je je mond houdt, verandert er nooit iets."

In België neemt de nieuwe miss traditioneel een schuimbad daags na haar verkiezing

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl