Harry Kane viert zijn tweede treffer tegen Everton

Record voor Kane na ruime zege op Everton

Met Son Heung-Min en Harry Kane als uitblinkers heeft Tottenham Hotspur in eigen huis Everton met 4-0 geklopt. De 1-0 en 2-0 waren bijna kopieën. Son gaf eerst een mislukt schot van Serge Aurier de goede richting, even later deed Kane hetzelfde met een inzet van Son.

De 3-0 van Kane in de tweede helft betekende zijn 98ste in dienst van de Spurs, een record. Voor het duel met Everton was Teddy Sheringham recordhouder met 97 doelpunten.

Oud-Ajacied Christian Eriksen tekende negen minuten voor tijd voor de 4-0 na een prachtig uitgevoerde aanval. Tottenham loopt door de zege twee punten in op Chelsea, dat eerder op de dag gelijkspeelde tegen Leicester City.

Victor Moses (l) in duel met Ben Chilwell

Sterk Leicester pakt punt bij matig Chelsea

Op Stamford Bridge werd het 0-0, het vierde gelijkspel op rij voor de Londenaren. De Engelse titelverdediger mocht over dat ene punt echter niet klagen.

Leicester had grote delen van het duel een overwicht, daarbij geholpen door de slordige thuisclub, die maar geen lijn in het spel kreeg. De grootste kans op een doelpunt voor Leicester kreeg Wilfred Ndidi, die zijn kopbal echter te weinig kracht meegaf.

Pas in het laatste kwart, na een rode kaart voor Ben Chilwell, moest Leicester terugzakken. Het kwam met de rug tegen de muur te staan, maar gaf geen kansen weg.