Cristiano Ronaldo kijkt verdrietig tijdens het verloren duel met Villarreal

Real Madrid verliest weer en kan titel uit hoofd zetten

Real Madrid heeft in de strijd om de landstitel opnieuw averij opgelopen. Villarreal won in Bernabéu met 1-0 van Real, dat al zijn vierde nederlaag leed. De ploeg van trainer Zinedine Zidane heeft inmiddels zestien punten achterstand op koploper Barcelona.

Real was oppermachtig voor rust, maar het zat Cristiano Ronaldo niet mee. Een vrije trap ging via muur, de hand van de keeper en de lat over. En daarna mislukte een stiftje en schoot hij in het zijnet. En op slag van rust kreeg hij niet de penalty die hij verdiende.

Villarreal kreeg na een prachtige aanval een grote kans, maar Nacho hield Carlos Bacca net van scoren af.

Na rust was Real minder dominant en in de slotfase liep het tegen een counter op: voormalig FC Twente-huurling Enes Ünal schoot in eerste instantie vanuit kansrijke positie nog tegen de keeper op, maar een prachtig stiftje in de rebound van Pablo Fornals trof wel doel.

Atlético wint wel

Atlético Madrid, de naaste belager van leider Barcelona, boekte een moeizame 1-0 zege bij Eibar.

Atlético startte sterk, zag eerst Ángel Correa net naast schieten en daarna ook Koke. Maar na een half uur was het wel raak: Antoine Griezmann speelde Kevin Gameiro aan en die drukte zonder dralen af.

Griezmann liet na rust de kans op de 2-0 liggen, waarna Jan Oblak voorkwam dat Eibar langszij kwam. De Atlético-doelman stopte eerst de kopbal van Paulo Oliveira en kort daarna ook het schot van dichtbij van Takashi Inui.

Ook Valencia wint

Nummer drie Valencia won met 2-1 bij Deportivo Coruna. Bij de 1-0 blunderde doelman Martinez en de 2-0 was een van richting veranderd schot. De 2-1 (kopbal Andone) viel kort voor tijd,waarna Adrian een grote kans op de 2-2 miste.

Barcelona gaat zondag op bezoek bij Deportivo Alavés.