Politiewagens bij de rechtbank in Zwolle
In samenwerking met
RTV Oost
NOS NieuwsAangepast

Opstootje tijdens proces fatale steekpartij Deventer

Familieleden van een doodgestoken man hebben voor en tijdens de rechtszaak over de steekpartij familieleden van de beide verdachten aangevallen.

Tijdens een schorsing in de rechtbank van Zwolle probeerde de moeder van het slachtoffer met andere familieleden de verdachten aan te vallen. Ze riep daarbij dat ze de verdachten in hun gezicht wilde slaan. Een andere man riep dat hij ze dood wil maken.

De emoties in de rechtszaal liepen hoog op. Zo'n twintig agenten in de zaal moesten de orde herstellen. Ook werden extra veiligheidsmaatregelen getroffen. Familieleden van de beide verdachten volgden de zaak vervolgens via een videoverbinding in een andere zaal, schrijft RTV Oost.

De rechtszaak in Zwolle draait om de gewelddadige dood van de 26-jarige man uit Deventer. Hij werd 5 oktober met messteken om het leven gebracht. De steekpartij werd vastgelegd door een beveiligingscamera.

Omvergereden

Op beelden die tegen de zin van de politie werden gedeeld op sociale media, is te zien dat het slachtoffer na een achtervolging uit zijn auto springt en tracht weg te komen. Dan wordt hij door een bestelbus omvergereden en wordt er op hem ingestoken.

De strafzaak werd vandaag niet inhoudelijk behandeld. Beide verdachten, een 41-jarige man uit Deventer en een 47-jarige man uit Wilp, verschenen met hun advocaten. Zij meldden zich kort na het incident bij de politie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl