NOS NieuwsAangepast

Trump noemde Oprah in 1999 zijn ideale running mate

Toegegeven, het is net 2018 en toegegeven, afgelopen september en oktober zei Oprah Winfrey nog dat ze geen ambities koesterde voor het hoogste ambt in de VS. Maar stel dat het klopt dat ze op dit moment toch nadenkt over de vraag of ze aan de verkiezingen van 2020 mee zal doen, zoals haar partner beweert. En stel dat ze het doet en dat Donald Trump dan haar tegenstander zal zijn. Dan zal een tv-fragment uit het archief van CNN niet van het scherm te poetsen zijn:

Het was 1999 en de toen 53-jarige Donald Trump was vooral bekend als vastgoedhandelaar en de man achter de Miss USA- en Miss Universe-verkiezingen. Larry King presenteerde op CNN nog Larry King Live en sprak met Trump over zijn ambities voor het presidentschap. Hij vroeg hem wie hij als vicepresident in gedachten had.

"Ik ben echt nog niet zo ver, maar Oprah zou altijd mijn eerste keus zijn. Zij is echt een fantastische vrouw, een geweldige vrouw, een heel bijzonder iemand", zei Trump. "Als zij het zou doen, zou dat fantastisch zijn. Ze is populair, ze is geniaal. Ik weet niet of ze het zou doen. Ze lijkt op mij, ik doe een heleboel dingen en zij doet een heleboel dingen. Ze is een heel bijzondere vrouw."

De speculaties over Winfrey's kandidaatstelling kwamen op gang na de uitreiking van de Golden Globes, zondagavond, waar ze een staande ovatie kreeg voor haar toespraak over misbruik en geweld tegen vrouwen. Binnen 24 uur verschenen op sociale media 220.000 berichten waarin "Oprah" en "president" voorkwamen. Haar populariteit en financiële reserves zijn vele malen groter dan die van Trump toen hij zich kandidaat stelde voor de presidentsverkiezingen van 2016.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl