Een 6-jarig meisje kijkt op haar telefoon
NOS Nieuws

Apple belooft betere smartphonecontrole voor ouders (maar blijft vaag)

Apple belooft te komen met meer controlemogelijkheden voor ouders. Dat zegt het bedrijf in een reactie op een open brief van twee grote aandeelhouders.

Zij vroegen gisteren ouders meer controlemogelijkheden te geven over wat hun kinderen op iPhones doen. Op die manier hopen de aandeelhouders smartphoneverslaving tegen te gaan, iets wat in hun ogen de economie kan schaden.

Het bedrijf zegt in een verklaring tegen Amerikaanse media dat het "veel nadenkt over hoe onze producten worden gebruikt en de impact die ze hebben op de gebruikers en de mensen om hen heen. We nemen deze verantwoordelijk serieus (…) zeker als het aankomt op het beschermen van kinderen."

Maatregelen onduidelijk

Hoe het bedrijf zich dit precies voorstelt wordt niet duidelijk uit de verklaring. Wel benadrukt Apple dat het al diverse manieren aanbiedt om het smartphonegebruik van kinderen te beperken. Dat erkenden de aandeelhouders in de brief ook, zij stelden echter dat het onvoldoende was.

Zo is het alleen mogelijk om bepaalde apps aan of uit te zetten, en bestaat deze optie niet voor geïnstalleerde apps. Hierdoor kunnen ouders in Nederland bijvoorbeeld niks beginnen tegen het WhatsApp-gebruik van hun kinderen.

Mogelijk geeft Apple deze zomer, als naar verwachting de opvolger van iOS 11 wordt gepresenteerd, meer duidelijkheid over hoe het dit probleem wil aanpakken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl