Per Mertesacker

Bekerhouder Arsenal uit FA Cup na blamage bij Nottingham Forest

Arsenal heeft de derde ronde van de FA Cup niet overleefd. De titelverdediger verslikte zich in Nottingham Forest en verloor met 4-2. De ploeg van Arsène Wenger won het bekertoernooi in de laatste vier jaar maar liefst drie keer.

De laatste keer dat de Londenaren zo vroeg uit het bekertoernooi vlogen was in 1996. Toen bleek Sheffield United te sterk voor Arsenal, met onder anderen Dennis Bergkamp en Glenn Helder in de ploeg.

Uitblinker Lichaj

Eric Lichaj nam in de eerste helft twee treffers voor zijn rekening namens de Championship-club. Tussendoor scoorde Per Mertesacker voor Arsenal, met de geschorste Wenger op de tribune.

Ben Brereton viert zijn rake penalty

In de tweede helft schoot Ben Brereton raak vanaf de stip, nadat Rob Holding tegenstander Matty Cash had gevloerd.

De 3-2 van Danny Welbeck, na een slippertje van doelman Jordan Smith, zorgde voor een spannende slotfase.

Nottingham Forest hield stand en zorgde zelfs voor 4-2, opnieuw uit een strafschop. Kieran Dowell bleek dit keer, al glijdend, de gevierde man. De tweede gele kaart van Joe Worrall deed vervolgens geen pijn meer.

Replay West Ham

West Ham United moet op herhaling na een 0-0 bij Shrewsbury Town, terwijl Tottenham Hotspur het bezoekende AFC Wimbledon met 3-0 klopte.