De Nederlandse handballers
NOS SportAangepast

Zegevierende handballers hebben alles weer in eigen hand

De Nederlandse handballers hebben hun vierde WK-kwalificatieduel gewonnen. In Sittard werd Turkije in de tweede helft aan de kant gezet: 26-19. Door de winst loste Oranje Turkije weer af als koploper in de groep.

Eerder deze week werd er in Aksaray nog verloren van de Turken (30-27), maar de ploeg van bondscoach Erlingur Richardsson liet zich dit keer niet verrassen.

Nederland kwam in Limburg aanvankelijk wel moeizaam op gang getuige een snelle 6-11 achterstand. Die schade werd na een time-out van Richardsson nog voor rust gerepareerd (12-12).

Nederlandse handballers nemen revanche op Turkije

Na de pauze werd er ruim afstand genomen van Turkije. Een kwartier voor tijd was de stand 21-15 en was het Turkse verzet gebroken. Jorn Smits maakte zes treffers, keeper Gerrie Eijlers stopte na rust drie strafworpen.

Koploper

Door de overwinning staat Nederland in de groep weer bovenaan, met zes punten. Turkije en België, dat Griekenland met 26-24 klopte, volgen op een punt.

Donderdag speelt Oranje tegen het nog puntloze Griekenland. Een dag eerder treffen de Belgen en de Turken elkaar. Op 14 januari wordt de kwalificatiereeks van Oranje afgesloten met een thuisduel met de zuiderburen.

De winnaar van de groep plaatst zich voor de play-offs in juni 2018. Het WK wordt in 2019 afgewerkt in Denemarken en Duitsland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl