NOS NieuwsAangepast

Gebiedsverbod voor demonstranten Iraanse ambassade

De acht demonstranten die vrijdagmiddag de Iraanse ambassade in Den Haag hebben belaagd, mogen de komende drie maanden niet in de buurt van de ambassade komen. Ze hebben een gebiedsverbod gekregen. Gisteravond laat zijn ze voorlopig vrijgelaten.

De mannen klommen twee dagen geleden over het hek van het ambassadeterrein, bekogelden het gebouw en probeerden brand te stichten.

Iraanse ambassade belaagd, acht arrestaties

De activisten worden verdacht van verstoring van de openbare orde en openlijke geweldpleging. Een aantal van hen zou zich ook schuldig hebben gemaakt aan poging tot brandstichting en het betreden van verboden terrein. Een woordvoerder van de politie verwacht dat de Iraanse ambassade aangifte zal gaan doen.

Facebook

Op een video op Facebook is te zien dat het gaat om een steunbetuiging aan de anti-regeringsbetogers in Iran. De groep roept in het Farsi leuzen als "Dood aan de Islamitische Republiek" en "Weg met het regime".

Sinds vorige week zaterdag gaan in verschillende steden in Iran mensen de straat op om te protesteren tegen de regering.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl