NOS NieuwsAangepast

Wekdienst 7/1: EK schaatsen en aanslag Charlie Hebdo herdacht

Goedemorgen, vandaag is de laatste dag van de EK schaatsen in Rusland en in Parijs wordt de aanslag op Charlie Hebdo in 2015 herdacht.

Vandaag breekt op steeds meer plaatsen de zon goed door en 's middags is het vrij zonnig in een groot deel van het land. Het wordt 1 tot 4 graden, maar door de straffe noordoostenwind voelt het aan alsof het vriest.

Ga je vandaag op pad? Dit is het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

• In het Russische Kolomna strijden de schaatsers om de laatste EK-medailles. Op het programma staan de ploegenachtervolging, teamsprint en de massastart.

• In Parijs wordt de aanslag op Charlie Hebdo herdacht. Het is drie jaar geleden dat gewapende mannen de redactie binnenvielen. Twaalf mensen kwamen om bij die aanval.

• In Duitsland beginnen de coalitiegesprekken tussen de CDU/CSU van Merkel en de SPD van Schulz. Eerdere onderhandelingen van Merkel met de Groenen en FDP zijn op niets uitgelopen.

Wat heb je gemist?

Een automobilist heeft in Eindhoven een fietser aangereden en is vervolgens doorgereden. De vrouw raakte ernstig gewond en is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. De politie riep mensen op uit te kijken naar een auto met schade aan de voorkant. Die werd ruim acht kilometer verderop teruggevonden. Of de bestuurder is gepakt, is nog onduidelijk.

Bij het ongeluk raakte een fietsster zwaargewond

Ander nieuws uit de nacht:

Veel vermisten bij scheepsongeluk met olietanker in China: voor de Chinese kust wordt gezocht naar 32 opvarenden van een olietanker die is gebotst met een vrachtschip.

Trump staat open voor gesprek met Kim Jong-un: de Amerikaanse president zei te hopen dat de gesprekken tussen het noorden en het zuiden iets opleveren.

Grote demonstratie Honduras tegen herkozen president: duizenden mensen zijn de straat opgegaan om te protesteren tegen de herverkiezing van president Hernandez.

En dan nog dit:

Boris Becker heeft in een Duitse krant opgeroepen tot een strijd tegen racisme. Aanleiding is een tweet van een parlementariër van de nationalistische partij AfD. Die noemde zijn 23-jarige zoon Noah Becker een "halfneger". Noah Becker heeft aangekondigd aangifte te doen vanwege racisme, maar zijn vader vindt het tijd voor een nationaal debat.

Boris Becker, samen met zijn vrouw en zoon Noah

De AfD-politicus heeft zijn excuses aangeboden, en zegt dat het bericht niet door hemzelf maar door een medewerker is geplaatst.

Fijne zondag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl