NOS SportAangepast

Schouten wordt net als zijn zus Nederlands kampioen

Simon Schouten heeft in navolging van zijn zus Irene in Utrecht de nationale marathontitel op kunstijs gewonnen. De 27-jarige rijder van A-Ware was in de finale ploeggenoot Jorrit Bergsma te snel af.

Schouten wordt net als zijn zus Nederlands kampioen

De twee maakten deel uit van een groep van elf schaatsers die een ronde hadden gepakt op het peloton. Aanvankelijk zat ook titelverdediger Bob de Vries erbij, maar hij kwam ten val.

Daardoor werd Schouten voor A-Ware de aangewezen man in de eindsprint. Bergsma deed het voorwerk, waarna Sjoerd den Hertog nog roet in het eten dreigde te gooien. In de laatste bocht ging hij echter in het gedrang onderuit. Zijn protest haalde niets uit.

Irene vliegt broer Simon om de hals

Terwijl Schouten nog aan het uitpuffen was van zijn winnende sprint, kwam zus Irene over het ijs naar hem toe rennen om hem te feliciteren.

"Een dubbel", aldus een glunderende Simon Schouten. "Dit gebeurt niet vaak. Vorig jaar één keer, terwijl we juist heel veel wedstrijden wonnen, maar nu in een van de belangrijke wedstrijden in het marathonschaatsen."

Sjoerd en Mariska Huisman waren ook ooit gezamenlijk Nederlands kampioen. "Ja, en die kwamen ook uit Andijk. De groentes die wij daar telen zijn goed", grapte Schouten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl