Kevin De Bruyne
NOS VoetbalAangepast

City verspeelt weer eens punten, ook Arsenal verslikt zich

Manchester City heeft voor de tweede keer dit seizoen puntenverlies geleden in de Premier League. De ploeg van Pep Guardiola bleef bij Crystal Palace steken op een 0-0 gelijkspel en daarmee eindigde een zegereeks van achttien competitieduels.

De thuisploeg startte met Timothy Fosu-Mensah, Patrick van Aanholt en Jaïro Riedewald in de basis.

Crystal Palace, dat eerder deze week thuis met 3-2 verloor van Arsenal, weerde zich met de Nederlanders kranig tegen de koploper en hield in de eerste helft redelijk eenvoudig stand.

Gabriel Jesus verlaat in tranen het veld

Vermeldenswaardig waren de blessures van Scott Dann (Crystal Palace) en Gabriel Jesus (Manchester City).

Eerstgenoemde werd per brancard van het veld gedragen, terwijl de Braziliaan in tranen de kleedkamer opzocht. Na afloop gaf Guardiola aan dat Jesus een tot twee maanden is uitgeschakeld.

De voor Jesus ingevallen Sergio Agüero kreeg na bijna een half uur nog de beste kans van het eerste bedrijf, maar raakte de paal.

Na rust krulde Ilkay Gündogan de bal net naast het doel van Wayne Hennessey en even later keerde de sluitpost van Crystal Palace een schot van Leroy Sané.

Aan de andere kant miste Andros Townsend een opgelegde kans. Hij schoot een lage voorzet van Wilfried Zaha hoog over.

Luka Milivojevic mist een penalty tegen Manchester City

In blessuretijd leek er toch nog een winnaar uit de bus te komen, een verrassende welteverstaan. Scheidsrechter Jon Moss legde de bal op de stip na een vermeende overtreding van Raheem Sterling op Zaha. Luka Milivojevic faalde echter vanaf elf meter.

In de daaropvolgende tegenaanval werd Kevin De Bruyne op harde wijze onderuit gehaald door Jason Puncheon. Beide spelers moesten per brancard worden afgevoerd. In het restant gebeurde er niets meer.

Manchester City blijft fier koploper met 59 punten, nog altijd veertien meer dan Chelsea. Crystal Palace is terug te vinden op de zeventiende plek.

Arsène Wenger in conclaaf met Mike Dean

Arsène Wenger leek 2017 bevredigend af te sluiten met Arsenal, maar moest uit tegen West Bromwich Albion uiteindelijk toch genoegen nemen met een gelijkspel. Vlak voor tijd maakte WBA de 1-1.

Jay Rodriguez bezorgde uit een omstreden penalty, gegeven na hands van Calum Chambers, de thuisploeg een punt. Kort daarvoor had Alexis Sánchez een vrije trap via James McClean binnen geschoten.

Granit Xhaka en Alexandre Lacazette

Arsenal had gedurende de wedstrijd een overwicht, maar kansen waren niet besteed aan onder anderen Alexandre Lacazette en Alex Iwobi, die de lichtgeblesseerde Mesut Özil verving.

West Bromwich Albion kwam nog het dichtst bij een treffer via Rodriguez, maar doelman Petr Cech stond zijn mannetje. Het venijn zat vervolgens in de staart.

Record

Wenger beleefde zo weinig plezier aan zijn record: 811 Premier League-duels als manager. In oktober 1996 begon die reeks, tegen Blackburn Rovers.

Arsenal sluit het kalenderjaar af op de zesde plek. WBA is door het gelijkspel niet langer hekkensluiter en houdt Swansea City op doelsaldo achter zich.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl