Wekdienst 31/12
NOS NieuwsAangepast

De laatste wekdienst van 2017: oliebollen eten en vuurwerk afsteken

Goedemorgen! Het is de laatste dag van 2017. Er worden weer lange rijen verwacht voor de oliebollenkramen en vanaf 18.00 uur mogen de vuurwerkliefhebbers gaan knallen.

Vanochtend valt nog regen, in de middag wordt het droger en mogelijk breekt in het westen en noordwesten de zon door. Het is zeer zacht met 11 tot 13 graden. 's Avonds en tijdens de jaarwisseling trekken enkele buien over het land en neemt de wind toe.

Ga je vandaag op pad? Dit is het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je deze Oudjaarsdag verwachten?

• De laatste dag van het jaar valt op een zondag en dat betekent dat je geen vuurwerk meer kunt kopen. Maar in de meeste gemeenten zijn de winkels wel gewoon open. Vooral bij de oliebollenbakkers zal het vandaag stormlopen.

• Cabaretliefhebbers kunnen vanavond kiezen uit twee oudejaarsconferences. Youp van 't Hek is te zien op NPO 1 (22.30-23.50 uur) en Guido Weijers zit bij RTL 4 (22.00-23.51 uur).

• Na drie jaar Amsterdam is nu Den Haag gastheer van het Nationaal Aftelmoment. Aan de Hofvijver, dus met het gebouw van de Eerste Kamer als achtergrond én als projectiescherm, praat Dionne Stax het oude aan het nieuwe jaar. Met een overzicht van de mooiste momenten van het jaar en een, ongetwijfeld imponerende, vuurwerkshow.

Youp van 't Hek

Wat heb je gemist?

De gedoodverfde winnaar Michael van Gerwen zal zijn titel op het WK darts niet kunnen prolongeren. De als eerste geplaatste Brabander verloor in een zinderende halve finale met 6-5 van de Engelsman Rob Cross. Cross, die twee jaar terug nog fulltime-elektricien was, is de tweede darter in de geschiedenis van het WK (PDC) die bij zijn debuut gelijk de finale haalt.

Van Gerwen buigt in WK-thriller voor Cross

Ander nieuws uit de nacht:

Het was voor vliegtuigpassagiers een heel veilig jaar. Het is 398 dagen sinds het laatste dodelijke ongeluk met een groot toestel van een commerciële luchtvaartmaatschappij.

In het Brabantse Veen is weer een auto in vlammen opgegaan. Het was de vierde nacht op rij. Veen is berucht om een traditie rond Oudjaar waarbij autowrakken in brand worden gestoken.

Ook in Gouda was brand de afgelopen nacht. De brand woedde bij een atletiekvereniging en is aangestoken, denkt de politie.

Een piloot ontdekte ineens een vogel in zijn cockpit. Het toestel van de Amerikaanse maatschappij Delta was onderweg van Detroit naar Atlanta. Bij terugkomst op de luchthaven is de vogel vrijgelaten.

En dan nog dit:

We keken met Spoorloos-journalist Derk Bolt terug op zijn ontvoering in Colombia eerder dit jaar. "Qua syndroom ben ik nu vanuit Stockholm al wel terug in Kopenhagen, of zelfs Hamburg", vertelt hij.

Lees hier het hele interview:

Fijne jaarwisseling!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl