NOS VoetbalAangepast

Liverpool maakt Van Dijk duurste Nederlandse voetballer ooit

Virgil van Dijk verhuist van Southampton naar Liverpool. Met de transfer is een bedrag gemoeid van 84 miljoen euro. Daarmee is Van Dijk de duurste Nederlandse voetballer ooit. Liverpool heeft de transfer bekendgemaakt.

Virgil van Dijk

Van Dijk is inmiddels medisch gekeurd door zijn nieuwe club. Liverpool wilde de 26-jarige verdediger deze zomer al graag hebben, maar toen ketste een overgang af.

Op Instagram liet Van Dijk weten "vereerd te zijn om deel uit te maken van een van de grootste clubs in de wereld".

"Ik kan niet wachten om het fameuze rode shirt aan te trekken en te voetballen voor De Kop (de beroemde en beruchte Liverpool-tribune, red.). Ondanks de moeilijke laatste maanden bij Southampton zal ik die club altijd dankbaar blijven voor de kans die ik heb gekregen om in de Premier League te spelen."

Ronald Koeman haalde Van Dijk tweeënhalf jaar geleden naar Southampton. Bij de laatste twee competitiewedstrijden ontbrak Van Dijk in de selectie omdat trainer Mauricio Pellegrini niet te spreken was over de instelling van Van Dijk.

Duurste ooit

Van Dijk werd geboren in Breda en brak in het Nederlandse betaalde voetbal door bij FC Groningen. Vier jaar geleden vertrok Van Dijk naar Celtic, waar hij twee seizoenen speelde. Voor Oranje speelde Van Dijk zestien interlands.

Virgil van Dijk

Tot vandaag was Marc Overmars de duurste Nederlandse voetballer. Barcelona betaalde in 2000 veertig miljoen euro aan Arsenal voor Overmars. Van Dijk is ook de duurste verdediger aller tijden, hij brak het transferrecord van Benjamin Mendy die deze zomer voor 57,5 miljoen van AS Monaco naar Manchester City verkaste.

Top-10 duurste Nederlandse voetballers

Naam Bedrag Van Naar
Virgil van Dijk 84,4 miljoen Southampton Liverpool FC
Marc Overmars 40 miljoen Arsenal FC Barcelona
Arjen Robben 36 miljoen Chelsea Real Madrid
Ruud van Nistelrooij 30,5 miljoen PSV Manchester United
Robin van Persie 30,5 miljoen Arsenal Manchester United
Memphis Depay 27,5 miljoen PSV Manchester United
Wesley Sneijder 27 miljoen Ajax Real Madrid
Klaas-Jan Huntelaar 27 miljoen Ajax Real Madrid
Davy Klaassen 27 miljoen Ajax Everton
Jaap Stam 26,5 miljoen Manchester United Lazio

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl