Jesse Lingard (links) heeft Manchester United op 2-2 gebracht

Manchester United op valreep naast Burnley, Chelsea nadert

Manchester United heeft in de Premier League twee punten verspeeld tegen Burnley. In eigen huis wist de ploeg van José Mourinho in de extra tijd nog net een 2-2 gelijkspel af te dwingen tegen de ploeg die vorig seizoen ook gelijkspeelde op Old Trafford (toen werd het 0-0).

Burnley stond al na drie minuten op voorsprong. Een vrije trap van Johann Berg Gudmundson bleef in een kluwen van spelers achter in het United-strafschopgebied waar Ashley Barnes zijn kans schoon zag: 0-1. In de 36ste minuut vergrootte Steven Defour de marge tot twee met een schitterende vrije trap in de winkelhaak.

United grossierde ondertussen in gemiste kansen. Marcus Rashford was in de eerste helft nog het dichtst bij een treffer, maar zijn inzet werd door Ben Mee van de doellijn gehaald.

Lingard trefzeker

Na rust voerde United het tempo flink op. Dat leek al snel zijn vruchten af te werpen toen invaller Jesse Lingard, de vervanger van de tegenvallende Zlatan Ibrahimovic, van dichtbij de bal voor het intikken had. Via doelman Nick Pope en de lat ging de bal echter over het doel. Zijn revanche was zoet, toen hij luttele minuten later een lage voorzet vanaf rechts met de hak in de uiterste hoek wist te deponeren: 1-2.

Met man en macht maakte de thuisploeg jacht op de gelijkmaker en uiteindelijk kwam die er ook. Weer via Lingard, die de bal uit de kluts voor zijn voeten kreeg en met succes de trekker overhaalde: 2-2

Chelsea nadert

Manchester United behield wel de tweede plaats op de ranglijst, op twaalf punten van de ongenaakbare koploper City uit dezelfde stad, maar zag Chelsea tot op één punt naderen.

De Londenaren wonnen in eigen huis met 2-0 van Brighton & Hove Albion, de club van Davy Pröpper. Pas na rust kon de titelhouder het verschil maken. De Spanjaarden Álvaro Morata en Marcos Alonso vonden het doel voor Chelsea.

Liverpool staat vierde na de ruime thuiszege op Swansea City: 5-0. Opvallende afwezige op het scorebord was Mohamed Salah, die tot vandaag de leiding op de topscorerslijst deelde met Spurs-spits Harry Kane. De maker van vijftien competitiedoelpunten kwam niet aan scoren toe, maar leverde wel twee assists af tegen Swansea dat de schade tot de rust nog had weten te beperken tot één tegentreffer.

Aké scoort

Nathan Aké had een belangrijk aandeel in het gelijkspel van zijn club Bournemouth tegen West Ham United. De Oranje-international maakte een doelpunt en was betrokken bij de 3-3 van Callum Wilson in de blessuretijd, al leek daarbij sprake van zowel buitenspel als hands. Een minuut daarvoor dacht West Ham nog met de volle buit huiswaarts te kunnen keren toen voormalig FC Twente-speler Marko Arnautovic zijn tweede treffer liet aantekenen.

Door de remise blijven Bournemouth en West Ham United de nummer achttien en zeventien van de ranglijst.