De dekens zijn gebreid door leden van de organisatie 'Blankets for Baby Rhinos'
NOS NieuwsAangepast

Enorme wollen dekens beschermen jonge olifanten tegen koufront

Als je het koud hebt, doe je een trui aan of zet je de verwarming een paar graden hoger. Maar hoe bescherm je een olifant tegen de kou? Simpel: je verpakt hem in een gigantische gebreide deken. Dat is althans de tactiek van een opvangkamp voor olifanten in Myanmar.

Door een koufront vanuit China was het afgelopen week ongebruikelijk koud in Zuidoost-Azië. Terwijl de temperatuur in december normaal tussen de 20 en 30 graden Celsius ligt, schommelde die in Myanmar rond de 8 graden.

Jonge weesolifanten in een opvangkamp in de regio Bago hebben daarom grote wollen dekens gekregen om warm te blijven. "Baby-olifanten worden normaal warm gehouden door hun moeder, maar bij deze wezen kan dat niet", schrijft de organisatie Save Elephant Foundation Myanmar.

Het kamp ligt in de regio Bago. In Myanmar was het afgelopen week ongewoon koud

's Nachts slapen de weesdieren met de dekens om en worden ze warm gehouden met stro. Ook stoken medewerkers vuurtjes om de olifanten tijdens hun slaap niet te laten afkoelen. De wollen jasjes zijn gemaakt door Blankets for Baby Rhinos, een internationale organisatie met breiende leden uit alle windstreken.

Myanmar is het leefgebied van de Aziatische olifant. Volgens de Save Elephant Foundation Myanmar zijn veel weesolifanten in het land hun ouders kwijtgeraakt door de illegale handel in wilde dieren. Stropers zouden het niet alleen hebben voorzien op hun ivoor, maar ook op hun huid.

De olifanten dragen hun wollen dekens alleen 's nachts en 's ochtends
Bijna alle olifanten in het kamp zijn wees.
De dekens worden losjes vastgebonden op hun lichaam

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl