Erik ten Hag jubelt in de Arena na een treffer van Zakaria Labyad. Marcel Keizer baalt op de bank van Ajax
NOS VoetbalAangepast

Heeft Ten Hag genoeg allure voor Ajax?

De voetbalwereld buigt zich over de vraag hoe het nu verder moet met Ajax. Is Erik ten Hag de juiste man om Marcel Keizer op te volgen? De meningen lopen uiteen.

ADO-trainer Alfons Groenendijk werkte in het verleden in diverse functies bij Ajax. Hij vindt dat Keizer moet worden opgevolgd door een trainer 'van naam'. "Ajax is zo'n moeilijke club. Zoveel stromingen. Dan helpt het als je tachtig interlands achter je naam hebt staan."

Groenendijk: Ajax moet een 'grote naam' aanstellen

Ajax-kenner David Endt vergelijkt de Amsterdamse club met de Netflix-serie House of Cards. "Er zijn de afgelopen jaren heel veel dominostenen gevallen. Keizer is het slachtoffer van een interne strijd tussen Dennis Bergkamp en de directeuren Marc Overmars en Edwin van der Sar."

Endt: "Het is jammer dat we moeten spreken van winnaars en verliezers. Iedereen werkt voor dezelfde club. Het wordt nu al 'des Ajax' genoemd als er weer iemand sneuvelt. Maar het past helemaal niet bij de allure die Ajax moet hebben. Er zijn alleen maar verliezers."

Over de eventuele aanstelling van Erik ten Hag zegt Endt: "Ik hoop dat hij de tijd krijgt. En wat is zijn plan? Wil hij zijn eigen weg inslaan of volgt hij de huisstijl van Ajax?"

David Endt over ontslag Keizer: alleen maar verliezers

NOS-commentator Jeroen Elshoff denkt dat nu het juiste moment is voor Erik ten Hag om zijn naam als toptrainer te vestigen. "Hij heeft ervaring opgedaan als assistent bij PSV en Bayern München. In de Jupiler League gewerkt bij Go Ahead Eagles en bij FC Utrecht laten zien een elftal naar zijn hand te kunnen zetten."

Er zal ook weerstand zijn, weet Elshoff: "Het publiek hoopt toch op een grote naam als Ronald Koeman. Of een terugkeer van Peter Bosz of Frank de Boer. Hoewel Ten Hag intelligent is, is hij niet aansprekend in zijn verschijning."

Jeroen Elshoff: Ten Hag is goede keus

In september sprak NOS-verslaggever Joep Schreuder met Ten Hag over zijn voetbalvisie en over zijn ambities. "Het gaat om winnen", zei hij toen. "Ik doe dat ook graag op een leuke, attractieve manier. Maar winnen door niet goed te spelen is ook goed. Uiteindelijk gaat het om het proces. Als je geen goed voetbal speelt, dan functioneert dat niet op de lange termijn."

September 2017: de voetbalvisie van Erik ten Hag

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl