Anass Achahbar is het middelpunt van de feestvreugde bij NEC
NOS VoetbalAangepast

NEC herovert koppositie na doelpuntenregen Jupiler League

Op een uiterst doelpuntrijke avond in de Jupiler League heeft NEC de leiding heroverd op Fortuna Sittard. De Nijmegenaren wonnen met 7-2 bij Jong AZ en staan nu twee punten voor op Fortuna, dat zaterdag in actie komt tegen Jong FC Utrecht.

Anass Achachbar was met drie goals de grote man. Hij maakte de 1-0 (na geklungel van Justin Bakker op de doellijn), de 2-0 uit een voorzet van Mart Dijkstra en de 5-1 na een fraaie assist van Ferdi Kadioglu.

De mooiste van de avond kwam echter van de voet van Michael Heinloth: hij zette NEC na rust op 4-1 met een schitterend afstandsschot.

4,5 goal per duel

De negen doelpunten op het trainingscomplex van AZ in Wijdewormer waren zeker geen uitzondering. In totaal vielen er veertig doelpunten in negen wedstrijden: een gemiddelde van bijna 4,5 goal per duel.

Winston Bogarde zat als hoofdtrainer op de bank bij Jong Ajax

Ook Jong Ajax wipte over Fortuna Sittard heen door een 7-0 thuisoverwinning op FC Volendam. Winston Bogarde zat als hoofdtrainer op de bank, omdat Michael Reiziger na het ontslag van Marcel Keizer tijdelijk is gepromoveerd naar het eerste elftal.

Bogarde zag dat het goed was, met name in de tweede helft waarin de Amsterdammers zes keer scoorden. Matteo Cassierra was goed voor een hattrick, Kaj Sierhuis - die een klein kwartier meedeed - maakte twee goals.

Bij Almere City maakte Tom Overtoom na lang blessureleed zijn rentree in de basis en dat leverde hem meteen een hattrick op. Almere klopte thuis FC Eindhoven met 5-1.

Uitslagen Jupiler League vrijdag

FC DordrechtJong PSV2-3
Go Ahead EaglesRKC Waalwijk0-0
FC EmmenFC Den Bosch2-2
Helmond SportSC Cambuur3-0
TelstarDe Graafschap 3-2
FC OssMVV Maastricht1-0
Jong AjaxFC Volendam 7-0
Jong AZNEC 2-7
Almere City FCFC Eindhoven5-1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl