Erik ten Hag ontwijkt alle vragen over de belangstelling van Ajax

Ronald de Boer hoopt met Ten Hag op de 'Pep-factor'

Terwijl de ontslagregen bij Ajax nog nadreunt, gonst de naam van de opvolger van Marcel Keizer al volop rond: Erik ten Hag.

Maar Ten Hag wil op geen enkele manier reageren op de verhalen als zou hij naar Ajax gaan. Zijn ploeg FC Utrecht speelt zaterdagavond tegen NAC en dat heeft al zijn aandacht.

"Ik heb nog een contract voor twee-en-een-halfjaar. Ik weet niets van Ajax. Je mag me best succes wensen, maar ik hoop dat dat bedoeld is voor het duel met NAC." Dat is alles wat Ten Hag kwijt wil.

Ronald de Boer

Voormalig Ajacied en tv-commentator Ronald de Boer zou de komst van Erik ten Hag naar Ajax toejuichen. "Hij heeft bij Bayern München gewerkt met Pep Guardiola en die invloeden zie je terug. Ik hoop dat 'Pep ten Hag' dat ook bij Ajax kan laten zien."

Maar De Boer weet als geen ander dat goed presteren bij FC Utrecht iets anders is dan goed presteren bij Ajax. "De druk is natuurlijk veel groter. Bij Utrecht mag het, bij Ajax moet het. Bij Ajax telt maar een ding: presteren."

Ronald de Boer hoopt op 'Pep ten Hag'

Meer gevraagd

"Ten Hag heeft bij Utrecht zijn spelsysteem aangepast aan de spelers. Bij Ajax wordt meer gevraagd. Het moet succesvol zijn en mooi om naar te kijken. Hoog druk zetten, veel goals maken en kampioen worden."

De Boer en Ten Hag kennen elkaar van de periode dat ze bij FC Twente speelden, begin jaren 90 van de vorige eeuw. "Hij kwam toen net kijken. Ik herinner me hem als een timide jongen. Hij leek qua voetbal wel een beetje op mij. Geen snelheidsmonster, maar wel iemand die met zijn hoofd voetbalde. Daarom verbaast het me niet dat hij trainer is geworden."

Gelaten

In Utrecht wacht men de situatie gelaten af. Grootaandeelhouder Frans van Seumeren heeft al laten weten dat 'volwassen mensen er na stevig onderhandelen wel uit zullen komen.'

Utrecht-speler en oud-Ajacied Urby Emanuelson ziet nog wel wat beren op de weg. "Ten Hag wil de touwtjes in handen. Het is maar de vraag of dat bij Ajax lukt."

Ajax gaat voor Erik ten Hag

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl